Tamer Heper Kiracımın evi varmış!
HABERİ PAYLAŞ

Kiracımın evi varmış!

Kiracımın kendine ait evinin olduğunu öğrendim. Ancak içinde kiracı varmış. Bu durum kiracımın tahliyesi nedeni olur mu? (K.Y.)

Kiracının aynı şehir veya belediye hudutları içinde oturabileceği meskeni bulunuyor ise bu bir tahliye nedenidir. Üstelik birkaç kanuni tahliye nedeni ile dava açmak için belli süreleri beklemek gerekiyor ise de bu nedenle dava açmak için belli süreleri beklemek gerekmiyor. Bu nedenle her zaman tahliye davası açılabilir. Kiracının meskeninde birinin oturuyor olması dava açmaya mani değildir. İçinde oturuluyor olması engel değildir de burada dikkat edilecek husus ‘oturulabilir’ olmasıdır. Bu oturulabilir ifadesi kiracının sosyal mevki ve hayat şartları ile ilgilidir. Örneğin mesken dediğimiz yer miras yolu ile kalmış gecekondu vasfında bir yer ise ve kiracınız sosyal mevkii olan biri ise bu hal ‘oturulabilir’ olarak kabul olunmaz. Aynı şekilde kiracı beş kişilik bir aile ise ve kendi dairesi tek oda ise beş kişinin tek odada oturabilmesi mümkün görülmez yani ‘oturulabilir’ vasıfta kabul edilmez. Tabii verdiğim örnekler tahdidi değildir, hakim halin icabına göre karar verir.

Haberin Devamı

Yönetici yöneticiliği bırakmıyor

Bir yıllığına seçilmiş yönetici, bir yıl geçtiği halde yönetimi bırakmıyor. Para topluyor toplantı yapmıyor. Ben de aidatımı vermezsem beni icraya verebilir mi? (Y.K.)

Yönetici bir yıllığına seçilir. Ancak apartman yöneticisi profesyonel değildir. Çoğunlukla da bu iş, işi gücü olan kişiler tarafından yapılmaktadır. Dolayısı ile bu kimselerden dakikası dakikasına iş beklemek bana kalırsa haksızlık olur. Ancak yöneticilik de bir kere seçildikten sonra sonsuza kadar sürmez. Yöneticinin bir yılın sonunda günü gününe toplantı yapmaması halinde yöneticilik görevi devam eder. Para toplar, ödeme yapar gerekirse dava açar. Şayet yöneticinin kötü niyetle toplantı yapmadığı, bu işi bile bile uzattığı kanaati hasıl olursa denetçi de kat maliklerini toplantıya çağırabilir, bağımsız bölüm maliklerinin üçte biri de. Anlaşıldığı gibi aidatınızı ödemezseniz süresi uzamış olan yönetici de sizi icraya verebilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder