Tamer Heper Kiralayanın borçları var
HABERİ PAYLAŞ

Kiralayanın borçları var

Haberin Devamı

Bir binada kiracıyım. Bu yeri otoparkı bulunduğu için tuttum. Değerli bir motorum var ancak yönetici otoparkı kullanmamı istemiyor, binanın önüne park et diyor. Buraya park ettim bir süre sonra buradan da kaldır dedi. Oysa otoparkı kullanma hakkım olduğunu düşünüyorum, ne dersiniz? Y.G.

Çok kısa bir süre önce yine otoparkla ilgili bir soruya yanıt verirken adeta sizin probleminizi de yanıtlamışım. Orada diyordum ki “Bir binada ortak alanlar vardır ve ortak alanları tüm bağımsız bölüm malikleri kullanır. Ancak bağımsız bölüm kiraya verilmişse, bağımsız bölüm malikinin kullanım hakkını kiracı kullanır.” Şimdi size de aynı yanıtı tekrar ediyorum.

[[HAFTAYA]]

Madem ki binada otopark var elbette siz de kullanacaksınız. Üstelik kullanmanıza engel olacak olan yöneticinin buna hakkı olmadığı gibi, size bu yeri kiralayan bağımsız bölüm malikinin de bu imkanı size sağlaması lazım. Zira kiralanan yerler, kiracıya kullanıma elverişli biçimde teslim edilmeli ve kira süresince de kullanıma elverişli biçimde muhafaza olunmalıdır. Bu kiralayanın borcudur. Ancak ihtilafa girmeden önce hatırlatmak istediğim bir husus var. Bazı binaların otoparkı yetersiz olduğu için yönetim planına otoparklar için özel hüküm konulur. Park yerleri tahsis edilir, bu yerleri ancak tahsis olunanlar kullanır. Siz bir ihtilafa girmeden önce yönetim planını bir araştırsanız. Acaba böyle bir hüküm var mı yok mu? Şayet yok ise size anahtar vermeyen yöneticiye itibar etmeden anahtarı kiralayan durumunda olan bağımsız bölüm malikinden temin edin, bunu temin kiralayanın borcudur. O da ya kendisinde olan anahtarı verecek veya yöneticiden talep edip size teslim edecek. Bu kiralayanın size karşı borcudur, nedenini de yukarıda açıkladım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder