Tamer Heper Kış lastiği takın
HABERİ PAYLAŞ

Kış lastiği takın

Haberin Devamı

Kar lastiği zorunluluğu başladı mı? Bunu temin etmezsek ne olacak? K. L.

Aralık ayı itibarıyla kış lastiği kullanma mecburiyeti başladı. Ancak bu şimdilik binek otolarında sadece şehirlerarası yollar için geçerli. Bunun dışında şehir içi yollar için geçerli olabilir ancak buna o bölgenin en yüksek mülki amiri karar verir. Bu da validir. Dolayısı ile şehir içi kar lastiği (kış lastiği) mecburiyeti için valilik emrini izlemek lazım.

Bu konuda şahsi fikrim, ben valilik emrini beklemeden aracıma kar lastiği takıyorum ve gördüm ki gerçekten çok yararlı. Bu sebeple okuyucularıma şehir içinde dahi kar lastiği takmalarını öneririm. Bu konuda önemli meselelerden biri dört lastiğin de değişmesi. Bir başka problem, kar lastiği takıldığında diğer dört lastiğin saklama koşulu. Bu ihtiyacı da küçük bir ücretle bazı lastik servisleri karşılıyor, sizin için saklıyor. Yaza doğru gittiğinizde tekrar normal lastikleri takıyor kar lastiğini uygun koşullarda saklıyor.

Mesele araçlardan açılmışken cam filmi konusunda görüşümü de yazayım.

Cam filmi kaplatmaya asla olumlu bakmıyorum. Araçların içi görünmeli. Bunu elli seneyi aşkın araç kullanan biri olarak söylüyorum. Geçenlerde, park etmiş bir aracın arka koltuğunda küçük bir çocuğun derin derin soluduğu görüldü. Aracın kapıları kilitliydi ve sürücüsüne ulaşılamadı. Çocuk havasız kalmıştı ve ölüm riski vardı. İtfaiye çağırıldı, aracın camı kırıldı, küçüğe oksijen verildi ve hastaneye kaldırıldı. Şayet aracın arka camında cam filmi olsaydı aracın içi görülmeyecek ve bu küçük çocuk hayatını kaybedecekti.

Bu bir örnekti ama hayati önemi var. Ayrıca araç kullanan biri için aracının içinin görünmesinin ne zararı var? Neden korkulur? Daha çok resmi plakalı araçlarda bunu görüyorum ve hiçbir mana veremiyorum. Resmi plakalı araçta seyahat eden biri kendi vatandaşından mı korkar? Peki ya sade vatandaş niye kendini saklar? Bunlar gereksiz şeylerdir, cam filmi yeniden yasaklanmalıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder