Tamer Heper Kısıtlama söz konusu
HABERİ PAYLAŞ

Kısıtlama söz konusu

Çalıştığım bankadan kredi talep ettim. TC numaramda haciz bulunduğu söylenip talebim reddedildi. TC numarasına haciz koyulur mu? B.G.

***

Son zamanlarda hacizle ilgili çok mektup alıyorum. Bunların çoğunluğunu da kredi kartı ödemelerinin aksamasından kaynaklandığına tanık oluyorum. Üstelik artık icra dairelerinde takip de zorlaşmış vaziyette. Bunun nedeni takiplerin yani dosya sayısının çoğalması ve elektronik takiptir.

Bizler elimizde dosyamızı alır, icra dosyasında ıslak imza ile takip yapardık. Evet sıra olur, bir müddet kuyrukta beklerdik ama şimdi elektronik takip yapıyoruz ve icra dairelerinde ekrandan takibin zorlaştığına tanık oluyoruz. Örneğin itiraza uğramış bir takip için haciz kararları verildiği görülüyor. Dolayısıyla konu açılmışken bu husustaki sıkıntılarımıza da değinmiş olayım.

Haberin Devamı

***

Peki TC numarasına haciz konur mu? Hayır. Okuyucum için bir sorgu yapılmış ve bazı borçları için hakkında takip bulunduğu ve takip sonucu da belli mallarına haciz koyulduğu öğrenilmiş. Belki kullandığı krediler nedeni ile belki de kredi kartı ödemelerinin yapılmayışı nedeni ile kredi kullanımı kısıtlanmış.

Bunu anlatımından izlemek mümkün değil ancak bir kısıtlama var gibi görünüyor. Dolayısıyla doğru ise borcu konusunda bir çözüm getirmesinde, yok bilgi yanlış ise doğrultma için gerekli yere başvurmasında yarar var. Şayet malvarlığında haciz var ise bunun arkasından mallara muhafaza tedbiri alınıp satışı cihetine gidilebilecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder