Tamer Heper Kolay bir dava olacak
HABERİ PAYLAŞ

Kolay bir dava olacak

Annemin vefatından sonra ilgili tapu dairesine başvurduğumda anneme ait arazinin bir kısmını adıma tescil ettirebildim. Nedenini araştırdığımda annemin ölümünden sonra arazinin bir kısmının 18 yaş civarında bir alıcıya satıldığını gördüm. Ancak kayıtlarda 18 yaş civarında görülen kişinin fotoğrafı ise 40’lı yaşlarda. Bütün bunlara rağmen bu kaydı düzeltip, benim adıma tescil yapmadılar. Mirasıma nasıl sahip olabilirim? M.Ç.

***

Yanıt vereceğim okuyucuma peşinen şunu söylemek istiyorum. Mektubu son derece okunaksız bir biçimde bana yansıtılmış. Zemin soluk, yazılar minnacık, okumak için büyük çaba harcadım ama tam olarak okuduğumu iddia edemem. Bu nedenle yanıtım ihtiyacını tam olarak karşılar mı bilemiyorum. Efendim anladığımı zannettiğim en önemli husus, annesine ait gayrimenkulün birilerine devir işlemi annesinin ölümünden sonra gerçekleşmiş.

Haberin Devamı

Satın alan da kayıtlarda 18 yaş civarında görülüyorken, fotografına göre 40’lı yaşlarda biri olduğu anlaşılıyor. Doğrusu böyle bir satışın iptali için başka neden aramaya gerek var mı? Annenin ölümünden sonra mirasçılardan birinin satış yaptığını söylese farklı bir yanıt verebilirim ama diyor ki ‘annesinin parmak basması ile satış yapılmış’.

***

Birinin ölümünden sonra ölenin katıldığı bir işlemle onun adına satış nasıl yapılır? Okuyucumun anlattığı başka şeyler de var ama dediğim gibi okumakta zorluk çektiğim için onlara değinemiyorum. Çünkü tapu iptali ve tescil talep etmesi için bu kadarı yeterli. Bir kimse ölümünden sonra hukuki işlem yapamayacağına göre yapılan işlemde bir sahtekarlık olduğu bariz.

Bu durumda okuyucumun yapacağı şey, idari yönden başvurup tamamını halledemediği devir işleminin iptali için mahkemeye başvurup, tapu iptali ve tescil talepli dava açmak olacak. Davanın hızlı sonuçlanması lazım. Okuyucumun annesinin hangi tarihte vefat ettiğine, devir işleminin hangi tarihte yapıldığına bakılacak. Okuyucumun verdiği tarihler tespit edildiğinde, dava sonuçlanacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder