Tamer Heper Korkuyorum
HABERİ PAYLAŞ

Korkuyorum

Sürücü ehliyetim yaklaşık 55 senelik. 55 senedir de aktif olarak araç kullanıyorum. O kadar ki uçağa binme özürlü olduğum için sadece şehiriçinde değil, ülkenin her köşesinde araç kullandım. Kullandığım araçla Türkiye’nin her köşesini de gezmiş biriyim.

Ama artık araç kullanırken korkuyorum. Korkumun sebebi ise motosiklet kullanıcıları. Evet bunca senelik tecrübeme dayanarak söylüyorum, tek korkum motosiklet kullanıcıları.

*****

Motosiklet kullananların tamamı alınmasın ama onları temsil eden büyük çoğunluk son derece acemice ve son derece sorumsuzca motorlarını sürmekteler. Bir kere onların ‘şerit izlemeyecekleri’ yönünde bir kural yok. Onlar da tüm araçlar gibi şerit izleyecek, fren mesafesini koruyacaklar ve üstelik onlar iki teker üzerinde gittikleri için önündeki aracın sol teker izini takip edecekler.

Haberin Devamı

Ayrıca bilecekler ki her aracın arkayı kollayan üç aynası olmasına karşın bunların bir de kör noktası var. Bu kurallar ilk akla gelenler. Sürat sınırlamalarına uymamaları, yolda slalom yapmaları, akrobatik sürüşler hep ayrı birer kural hatasıdır ve ne yazık ki bir tek kural hatası bile bir hayata mal olmaktadır. Araçlarda olduğu gibi bir emniyet kemeri yoktur, kasiste araç içindeki kimse hata yaparsa zıplar, motor üzerindeki ise yola fırlar.

*****

Özellikle yaz aylarında motor sürücülerinde çok önemli artış olur, bu tabiidir. Üstelik motosiklet kullanımı hem keyiflidir hem de pek çok işe yaramaktadır. Bunların hepsi kabul ama ‘hayatı kaybetmeme’ şartı ile. Bu da ancak kurallara uymakla sağlanır.

İşte korkum, kurallara uymayan motor sürücüleri nedeniyledir ve sayıları azımsanmayacak kadar çoktur. Bunun ispatı günlük gazete ve televizyon haberleri. Motosiklet kazalarının haddi hesabı yok ve hepsinin de ağır sonucu var. Sürücülerin kontrolsüzlükten dolayı da kural ihlallerine neden olduğu gerçeği karşısında, onların denetimi hayatı önem kazanıyor. Bu konuya dikkat çekmekle, bir kişinin bile hayatını kurtarma imkanı doğmuşsa, benim için büyük bir mutluluk.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder