Tamer Heper Mahkeme kararı ne?
HABERİ PAYLAŞ

Mahkeme kararı ne?

Annemiz 2016 yılında vefat etti. Kendisi alzaymır hastasıydı, bütün kardeşleri davalı göstermiş,vefatında kardeşler davaya davam etti. Mahkeme istinafta devam etti, orada bizi dinlemediler, ‘sadece DNA testi yaparız’ dediler. Sonuçta hakim davaya katılmazsam zorla getirileceğimi söyledi. Dava halen devam ediyor, şubata ertelendi. Bu durumda ne yapabilirim?

Okuyucumun anlattıkları hukuki olmaktan biraz uzak. Doğrusu bunu yadırgamıyorum, hukukçu olmayan biri için bunu yadırgamıyorum, ancak anlatılan da eksik. Neyin eksik olduğunu da çıkarmak tam olarak mümkün değil. Örneğin annenin açtığı davanın konusu net olarak açıklanmamış.

Haberin Devamı

Sanki anne, çocuklarının nesebini reddediyor. Bunu biz babaların yaptığına çok tanık olduk da tüm çocukların nesebini reddeden anneye pek tanık olmadık. Zira okuyucum, annesinin dava sırasında da alzaymır hastası olduğunu söylüyor. Böyle bir hastalığa yakalanmış biri kendiliğinden bir dava açamaz.

Sonra işin istinaf mahkemesine yansıdığından söz ediyor ki istinaf mahkemesi, yerel mahkemelerin verdiği kararlara bakar. Yani bir adliye mahkemesinde bir davaya bakılmış ve dava sonuçlanmış ki şimdi iş istinaf mahkemesine (İstinaf mahkemesinin hukuki adı Bölge Adliye Mahkemesidir) yansımış.

Peki yerel mahkeme ne kararı verdi? Hukuken kabul edilen de o dur ki, bir kişinin annesi onu doğuran kadındır. Çoğunlukla babalar için bu davanın açıldığından söz ettim ya babaların kim olabileceği tartışılabilir, bu halde DNA testi yapılır, yüzde 99.9 benzerlik babalığın kabulü anlamına gelir.

Bu nedenlerle okuyucumun davası için çok net yanıt veremiyorum, benim tavsiyem çoğunlukla olduğu gibi bir meslektaşımın yardımı ile davasını takip etmesidir

Sıradaki haber yükleniyor...
holder