Tamer Heper Malikler bellidir
HABERİ PAYLAŞ

Malikler bellidir

Bir süre önce size yazdığım problemimi avukatlarıma aktardım. İzledikleri yolun sonunda davayı kazandık. Öncelikle bunun için teşekkür ederim. Şimdi ise bir başka problem ile karşı karşıyayım. Hissedarı olduğum gayrimenkulün diğer hissedarlarını öğrenmek için tapuya başvuruyorum. ‘Kayıt boş, taraflar davalı’ diyorlar ve beni bir mahkemeye yönlendiriyorlar. Mahkemeye gidiyorum. ‘O dosyalar sele maruz kaldı’ diyorlar. Yani ben kimlerle ortağım öğrenemiyorum. Bunun bir yolu yok mu? Bir de çok uzun süren davalarda ‘avukatımın ... tarihli yazısına ek beyanımdır’ diyerek yazdığım yazılar mahkemece okunur, dikkate alınır mı? A.A.

Haberin Devamı

***

Okuyucuma daha önce yardımcı olmuşum. Yararını da görmüş. Elbette memnuniyet verici ancak tüm hukuki problemlerini çözmek avukatların, yani meslektaşların işi. Benim açımdan çözüm önermek problem olmaz da bizim meslektaşların işlerine engel olmak istemem. Bu husus meslektaşlarımın geçim kaynağı, öyle değil mi? Okuyucumun durumu ilginç.

Bu defa doğrudan doğruya ‘Şu yola başvurursanız mutlaka sonuç alırsınız’ diyemeyeceğim. Tapu kaydı bulunan bir gayrimenkulün tapu kütüğünde mutlaka malikleri bellidir. Maliki belli olmayan gayrimenkul olmaz. Zira günümüzde ülkemizde kadastro çalışmaları büyük çapta tamamlanmıştır. Okuyucuma bildirilen ada, pafta ve parsel numaraları var. Yani sözünü ettiği gayrimenkul kadastro görmüş, parsel numarası almış.

Dolayısıyla maliki kayıtlarda var. Sonra mahkemedeki durum; dosya olarak esasa kaydedilmiş bir dosya bir nedenle tahrip olsa bile yenilenir. Hele hele günümüzde çok uzun süredir dosyalar UYAP sistemine kayıtlıdır. Yani fiziki olarak bir dosyayı sobaya atıp yaksanız bile aslı bilgisayar ortamında mevcuttur.

***

Dolayısıyla okuyucumun durumunu izah edecek başka bir neden var. Bunu avukatları ile halletmeyi denemesini önereceğim. Zira ikinci sorusunda halen avukatlarının bulunduğunu görüyorum ve bu soru için de şunu söyleyeyim: Bir kimsenin avukatının olması ve davasını veya davalarını avukatının takip ediyor olması, kendisinin davaya müdahil olmasını engellemez.

Haberin Devamı

Asil, vekille birlikte duruşmalara katılabilir, gerektiğinde söz alabilir ve okuyucumun sorduğu hususta kendi imzası ile dilekçe verebilir. Deyin ki birgün avukatın duruşmaya girmesi konusunda makul bir engeli çıktı. Bu duruşmaya asil katılabilir. Dolayısıyla okuyucumun kendi imzası ile bir dilekçe vermesine mani bir durum yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder