Tamer Heper Maske cezasına itiraz
HABERİ PAYLAŞ

Maske cezasına itiraz

Maske takmama nedeniyle kesilen cezalara itiraz mümkün mü? Mümkünse itiraz nereye yapılır? l M.E.

***

Şimdi okuyucuma bu cezalara ilişkin bilgi vereceğim ama sonrasında da söyleyeceklerim olacak. Bir örnekle başlayayım. Polisin ceza kestiği en yaygın olay nedir? Trafik kurallarına uymama değil mi? Yolda çevrildiniz, yasak olan bazı şeyler tespit olundu, trafik polisi size ceza kesiyor. İşte bunun için kişiler nereye itiraz edeceğini sormaz, yüzde 99’u bunu bilir.

‘Sulh Ceza Mahkemesi’ne’ der. Çünkü o kadar çok karşılaşmışız ki artık ezberlemişizdir. Ama şu virüs belası, yurdumuzda bir yaşını yeni dolduruyor. Onun için buna karşı kesilen cezalara yabancıyız ama itiraz yönünden trafik cezalarından farkı yok.

Haberin Devamı

Yine cezanın tebliğinden itibaren itiraz 15 gün içinde Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılacaktır. 15 gün içinde itiraz edilmeyip de cezanın ödenmesi yoluna gidilirse, yüzde 25 eksiği ile ödenir. Ayrıca daha teknik olarak da 60 gün içinde idari dava açmak da mümkün.

***

Ben bu kadar yol göstermeyi yeterli buluyorum zira, artık kulağımıza küpe olsun, maskesiz çıkmayalım. Bunun istisnası yok, bu hastalık çok ciddi. Yani maskesiz dolaşıp, cezaya muhatap olmak, sonrasında itiraz etmek gibi prosedürü hayatımızdan çıkaralım.

Bu iş ne kadar sürecek bilmiyoruz ama kurallara ne kadar çok uyarsak o kadar çabuk bitecek. Şimdi bu maskeden şikayet edenler için biraz da hayal alemine dalayım. Biz dört parmak maskeden şikayet ederken, millet Mars’a gidecek gönüllü topluyor. Mars’ta nasıl yaşanacak, uzay elbisesi içinde ve kafada önü küçücük camlı bir kask. Peki bu hayata talip olanlar bunu göz önüne alıyor da biz dört parmaklık maskeden mi şikayet ediyoruz?

Düşünebiliyor musunuz, Mars’tasınız, kafada o kask ve hapşırık tuttu. Kaskın içinde hapşırdın, önündeki o cam ne hale geldi? Önünü bile göremezsin. Kabul edeyim ki nezle oldunuz, burnunuz akıp duruyor, o kaskın içindeki o burnu nasıl sileceksin? 1+1 evde yaşıyorsun.

Sıkıldın, ‘şöyle sahile gidip bir nefes alayım’ desen yok. Sahil falan yok. ‘Canım köfte çekti’ desen o da yok. Yanında inek götürmedin ki tüpte ıspanak yetiştireceksin, ha babam ıspanak ye!!! Yaa işte adamlar bunlara razı, sen dört parmaklık maskeden şikayet ediyorsun. Şikayet etme, tak, kendini ve çevreni koru.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder