Tamer Heper Masrafı blok malikleri karşılayacak
HABERİ PAYLAŞ

Masrafı blok malikleri karşılayacak

12 bloktan müteşekkil bir sitede daire satın aldım. Bu siteyi bir kooperatif yapmış. Bazı bloklarda izolasyon sorunu var. Duvarlardan nem alıyor. Bunların dışarıdan izole edilmesi için karar almışlar. Tüm kat maliklerinden para toplamak istiyorlar. Oysa ben ‘her blok kendi izolasyonunu yapmalı’ dedim ancak anlatamadım. Bu durumda bizler yönetimimizi ayıramaz mıyız? Bu gidere katılmak zorunda mıyım? l Y.Y.

***

Binaların bir proje çerçevesinde yapılmış olması ve müşterek ortak mahallerin ve tesislerin olması, bu yerde bir toplu yapı bulunduğunu gösterir. Dolayısıyla bu yer toplu yapı sistemi içinde yönetilecektir. Toplu yapı için nasıl bir sistem kurulacağı ise detaylı biçimde kanunda yazılıdır.

Haberin Devamı

Bu şartlar altında okuyucumun anlatmak istediği manada her bloğu birbirinden ayırıp müstakil kat mülkiyeti tesisi mümkün değil. Ancak toplu yapılarda da bir tarafta toplu yapıyı yönetecek bir toplu yapı yönetimi bulunduğu gibi bir tarafta da her bir bloğu yönetecek blok yönetimi mevcuttur.

Blok yönetiminin mevcut olmasının nedeni her bloğun kendi iş problemini kendisinin çözmesidir. Bir örnek okuyucumun durumudur. Bloklardan birinin belki de ikisinin izolasyon problemi var. Bu durumda yapılması gereken iş, izolasyonu iyileştirmek veya yeniden tesis etmek.

Ancak buna katılım her bloğun içinde kendi kat malikleri tarafından yerine getirilecek ve ortak gidere katılım bu blok maliklerince olacaktır. Okuyucumun ortak gider talep eden yönetime bu hususu hatırlatması gerekecektir. Ancak bu katılım konusunda bir kat malikleri kurul kararı var ise bunun iptalini talep ederek bir dava açması da gerekebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder