Tamer Heper Mektup iş görmez, dava açmak gerekir
HABERİ PAYLAŞ

Mektup iş görmez, dava açmak gerekir

Sitemizin yönetiminden bir yazı aldım. Yazıda kat malikleri toplantısında binamızın boyanması, ortak alanların duvarla çevrilmesi ve tel çit çekilmesi kararından söz ediliyor. Ben ise duvar örülmesine karşıyım. Bunu bir mektupla yönetime bildirsem, bir sonuç çıkar mı? M.R.

***

Okuyucum kendisine gelen yazıyı da mektubuna eklemiş. Bu yazı site yönetiminden geliyor ve 30 Haziran 2021'de yapılan olağan kat malikleri kurul kararları bildiriliyor. Bu toplantıda alınan kararlar, okuyucumun sorusu içindeki kararlar. Kat malikleri toplantısında alınan kararlar, kural olarak tüm bağımsız bölüm maliklerini bağlar. Ancak bunlar dokunulmaz da değildir. Kararların alındığı toplantıya katılıp da karara muhalif kalanlar için bir ay içinde, katılmayanlara yapılan bildirimden sonraki bir ay içinde iptali talep olunur.

Haberin Devamı

***

Ancak ‘iptali talebi’ bir mektupla olmaz, dava açmak gerekir. Dolayısıyla okuyucumun yönetime hitaben yazacağı bir itiraz mektubu herhangi bir sonuç doğurmayacaktır. Şayet iptali gerektiği konusunda fikir sahibi ise ve kendisine gönderilen bildirim yazısı üzerinden bir ay geçmediyse, dava açarak alınan kararlardan hangisine muhalif ise gerekçesini de belirtmek suretiyle bulundukları yerdeki sulh hukuk mahkemesinde dava açabilir.

Aksi halde yönetime göndereceği bir mektupla veya bildirimi aldıktan bu yana bir ay geçmiş ise açacağı dava ile bir sonuca ulaşamayacaktır. Bu konuda hatırlatmakta yarar gördüğüm bir husus daha var. Alınan bazı kararlar, ‘yok’ hükmünde olabilir. Bunlar için bir aylık süre söz konusu değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder