Tamer Heper Mesken işyeri olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Mesken işyeri olmaz

Haberin Devamı

Apartmanımızın içinde iki tane işyeri var. Bu yerlerin girip çıkanları belli değil, asansörü meskenlerden çok daha fazla kullanıyorlar. Bir de bunların müşterisleri için bina girişine led ışıklandırmalar konuldu tüm gün yanıyor. Dolayısı ile bir masraf kapısı ancak masraflar eşit ödeniyor. Bunda haksızlık yok mu? Buna karşı ne yapabiliriz? B.C.

Okuyucumun anlattığı, meskenlerde iki adet işyerinin bulunduğu şeklinde, yani genel olarak bilinen, işyerlerinin binanın sokak cephesindeki işyerleri değil. Bunu ne için yazdım?
[[HAFTAYA]]

Biliyorsunuz mesken olan bağımsız bölümler büro dışında işyerine çevrilemez. Öncelikle olaya bu açıdan bir bakın. Masrafa gelince. Gerek asansör gideri gerekse ortak alanlardaki elektrik gideri yönetim planında gösterilen şekilde paylaştırılır. Önce yönetim planına bir bakın, ortak giderler nasıl paylaştırılacak? Şayet bu konuda hiçbir açıklık yoksa bu halde ortak giderler arsa payı oranında paylaştırılır. Ancak bir başka kural daha var, ortak alanlarda herhangi bir bağımsız bölüm maliki dilediği değişikliği yapamaz. Şimdi bunu niye yazdım? Diyorsunuz ya apartman girişindeki elektrik sistemi değiştirilip tüm gün yanacak şekilde sistem kuruldu. İşte bunu da eski haline getirmek gerekecek. Çünkü bu değişiklik diğer kat maliklerinin rızası hilafına yapılmış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder