Tamer Heper Mücadele edeceğiz
HABERİ PAYLAŞ

Mücadele edeceğiz

Binamızda iki merdiven var. Bunlardan biri yangın merdivenidir. Ancak birçok daire yangın merdiven sahanlığını eski eşya ile doldurmuş. Bunlara haber gönderildiğinde “Yangın anında bakarız” gibi bir yanıt almaktayız. Bu durumu belediyeye bildirdik bir sonuç alamadık. Bu durumda yasal haklarım nedir? E.K.

Bizde vazgeçilmez adetler vardır. Bunlardan ilk akla gelen balkonların kapatılmasıdır, ikinci akla gelen merdiven sahanlıklarının ayakkabı dolapları ile işgal edilmesidir.

Yaptığım bilirkişilik nedeni ile günde en az beş binayı gezmekteyim. Neredeyse tamamına yakınında her kapının önünde büyükçe bir ayakkabı dolabı olup içinde eskimiş, küflenmiş ayakkabılar yer almaktadır.

Haberin Devamı

Bu korkunç görünüm dışında bisikletler kapı girişlerine park eder ve sizin olayınızda olduğu gibi yangın merdiven sahanlıkları eski eşya deposudur.

Yönetim planına hüküm de koysanız, kapı kapı dolaşıp bunları önlemeye de çalışsanız nafile.

Bunlar genlerimize işlemiş geleneklerimizdir. Birkaç nesil geçmeden genlerimizde değişiklik olmaz. Peki bunları kabullenecek miyiz? Hayır. Kabullenip oturmayacağız.

Dünyanın hiçbir yerinde olmayacak biçimde bu kadar basit işler için bile mahkemeye başvuracağız. Çünkü insanca bir ortamda yaşamak hakkımız. Bunun için mahkemeye başvurup ortak alana müdahalenin önlenmesi talebinde bulunacağız.

Bu kadar basit bir iş için de mahkemeleri meşgul etmiş olacağız. “Yangın çıktığında düşünürüz” diyen bir zihniyetten yardım bekleyemeyiz. Bunun için ancak mahkeme kararı ve icra marifeti ile bunlar boşaltılır.

Şayet bu yerler işgal edilip depo olarak kullanılacak ise yangın merdivenleri niye yapılıyor?

Mahkeme işi zordur falan demeden bunlarla uğraşmak zorundayız yoksa hiç istenmeyen görüntüler içinde yaşamak zorunda kalır ve hatta bir yangında çoluk çocuk canımızdan oluruz. Başka çare yok mücadele edeceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder