Tamer Heper Muhtelif ihtimaller var
HABERİ PAYLAŞ

Muhtelif ihtimaller var

2007 tarihli İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım AŞ (İGDAŞ) borcum için Bakırköy 2’nci İcra Dairesi’nden bankadaki kmh hesabıma bloke koyulmuş. Bu parayı tahsil edebilirler mi? E.G.

***

Bir şeye dikkat ediyorum. Son günlerde gelen sorular büyük çoğunlukla borç-alacak meselesi veya icra takipleri ile ilgili ihtilaflar. Yani bu gösteriyor ki icra takipleri geniş kitleleri ilgilendirmeye başladı. Okuyucumun sorusu da bunlardan biri. Ancak yine dikkat ederseniz son günlerde sorulan çoğunlukla eski tarihli borçlar. Acaba şimdilerde eski defterler mi karıştırılıyor? Okuyucum da 2007 yılı borcundan söz ediyor, yani 14 yıl önceki borç.

Haberin Devamı

***

Son günlerde ne dedim? Genel anlamda borçlarda zamanaşımı 10 yıl. 14 yıllık borç için zamanaşımı söz konusu. Ancak bir de ihtimali düşünelim. Her ne kadar borç 14 yıl öncesine ait de olsa, birtakım takip ve davalarla bugüne kadar uzamış ise ne olacak? Okuyucum bir icra dairesinin kararı ile hesabına bloke koyulduğunu söylediğine göre anlaşılan o ki hesabına haciz tatbik edilmiş.

İkinci ihtimal de birtakım hukuki gelişme sonucu okuyucumun hesabına haciz tatbik edilmişse bu demektir ki borç kesinleşmiş (dikkat edilirse yine ihtimalden söz ediyorum). Bu ihtimale göre de borç kesinleşmiş ise ödeme yapmadan hacizler kalkmayacaktır. Bir başka hususu düşünebiliriz, kmh ifadesinin açıklanması. Bunun açılımı muhtelif anlamlara gelebilir. Benim yanıtım mevduat hesabı olarak anladığım hal içindir. Bir başka anlam taşıyorsa durumda değişiklik olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder