Tamer Heper Müteahhidin yetkisi yok
HABERİ PAYLAŞ

Müteahhidin yetkisi yok

52 haneli, 2 bloktan oluşan bir sitede oturuyorum. Yeni satılan bir daire, balkon iç duvarını tamamen farklı desenlerde fayans kapladı ve tüm cephe balkonlarını kapatıyor. İtiraz edince “Müteahhitten izin aldım” dedi ve işi durdurmadı. İtiraza devam edince “Henüz satılmamış 5 daire var, tüm daireler satılsın, toplantı istensin çoğunluğa göre hareket ederim” diyor. Bu durumda ne yapmamız gerek? Tüm bu itirazlar konuşma yoluyla yapıldı herhangi bir tutanak ya da resmi bir belge oluşturulmadı. Bu doğru mu? ● S.T.

Haberin Devamı

Şu balkonlar kadar problem yaratan bir alan daha olamaz. Sanki kutsal bir emir ‘balkonları kapatın’ diyor. Herkes büyük bir gayretle balkon kapatıyor. Balkonsuz daire isteyen balkonsuz daire alsın. Bir balkon kadar alan daha isterseniz bu kadar daha büyük daire alın. Bilin ki balkon kapatma halinde, herhangi bir daire sahibinin buna karşı çıkması durumunda mahkeme kararı ile bu yer yıkılarak projedeki haline getirilir.

★ ★ ★ ★ ★

İşte okuyucumun problemi de bu. Balkonu kapatan vatandaş müteahhitten izin aldığını söylüyor. İyi ama müteahhidin böyle bir yetkisi yok ki izin versin. Herkes oturduğu daireyi projesindeki hali ile kullanmaya mecburdur. Dolayısı ile okuyucumun bahsettiği komşusunun da balkonunu kapama hakkı yoktur. Yapılacak şey, uyarı ile eski hale getirmiyorsa (ki müteahhitten izin aldığını söylediğine göre uyarı ile eski hale getirmeyecek) dava açarak kapatılan balkonun eski hale getirilmesi için karar verilmesini talep edecek. Bu davada da binaya ait proje getirtilip incelenir ve balkonun proje dışı kapatıldığı anlaşılırsa kaldırılmasına karar verilir ve gerekirse icra müdürlüğü vasıtası ile ilave kısımlar yıkılır. Doğrusu çağdaş, medeni toplumlarda bu işe baştan meydan vermemek, yapanlara da göz yummamak gerekir ki bunlara göz yumulduğunda arkadan başka ihlaller gelir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder