Tamer Heper Noterlik iş değil
HABERİ PAYLAŞ

Noterlik iş değil

Haberin Devamı

Babam hayatta, malvarlığını noterde biz evlatlarına satış yaptı. Erkeklere daha çok, biz kızlara daha az verdi. Şimdi bizler dava açıp, aradaki farkı isteyebilir miyiz? Ş.K.

Okuyucumun sorusunu genel hatları ile yanıtlayayım, sonra aklıma takılan hususları sıralarım. Bir baba sağlığında malvarlığını satar veya bağışlar. Hayatta olduğu süre içinde buna müdahale mümkün değildir. Okuyucumun babası halen hayatta olduğuna göre bugün için yapılabilecek bir şey yok. Bir kimse hayatta iken de, “Ben ... ölümünden sonra ... şunu yapın” diye başlayan cümleler kurmak istemiyorum, bana itici geliyor.

[[HAFTAYA]]

Bir insan hayattayken, onun ölümüne bağlı hesaplar yapmayı sevmiyorum, onun için bu konuya girmeyeceğim. Şimdi aklıma takılanlar. Satış noterde nasıl oldu? Malvarlığını paylaştırdı ise bunlar arasında menkul mallar olur, bunlar teslimle el değiştirir. Gayrimenkuller olur, bunlar da tapuda el değiştirir. Peki notere niye gidildi? Acaba noterde sizlere bir mirastan feragat sözleşmesi mi imzalattırıldı? Bu bir ihtimal. Ya da buna benzer bir sözleşmeye mi imza attınız? Çünkü anlattığınız olayda noterin yeri yok. Notere gidildi ise buna benzer bir şey var. Bunun ne olduğu bilinmeden çok net yanıt veremem ama bu nokta önemli ve sanki size itiraz edecek bir husus bırakılmamış gibi bir durum kahve falınızda görünüyor. Fallara inanmam, siz de inanmayın ama bilgi edinmeye bakın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder