Tamer Heper Ödeme makbuzu var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Ödeme makbuzu var mı?

Haberin Devamı

Bundan önceki yapılandırma imkanından yararlanarak muhasebecim kanalı ile vergi borcumu yapılandırdım. Bu yolla vergimi sıfırladım. Ancak şimdi vergi dairesi bana borç çıkarıyor. Defalarca başvurmama rağmen bana ekran gösterilerek borcumun varlığından söz ediliyor. Yardımlarınızı bekliyorum ne yapabilirim? ● İ.S.

Okuyucum mektubuna bu tarihe kadar yanıt alamadığı için önce sitem ediyor sonra sorusunu soruyor. Ancak hem bu okuyucuma hem de diğer okuyucularıma şunu söylemek isterim ki şu anda bilgisayarımda binin üzerinde soru var. Yazılı olarak gelen mektup ve fakslar da bir o kadar. Oysa görüyorsunuz ki günde bir mektuba yanıt verebiliyorum. Yani bunun açıkçası şu: Bazı mektuplara hiç yanıt veremiyorum, bazıları gecikmeli oluyor. Yani bu kadar birikmiş mektup ve soru yağmuru karşısında “Herkese yanıt vereceğim” diyemiyorum. Tabii ki bu mektup yağmuru bir güven sonucudur, buna memnun olmamam mümkün değil ama her şey imkanla. Ancak gayretim yaygın problemlere öncelik verip benzer problemi olan okuyucularımı da aydınlatmak. Sizin cevabınız da bu nedenle biraz gecikmiş olabilir.

Tebligat yapılmamış!

Dikkatimi çeken husus borcunuzun varlığının bilgisayar ekranından gösterildiğini söylüyorsunuz. Bu durumda size yasal olarak bir tebligat yapılmadığı anlamı çıkıyor. Şimdi: Önceki yapılandırmanın muhasebeciniz tarafından halledildiğini söylüyorsunuz. Demek ki öncelikle muhasebecinizle bu işi görüşeceksiniz. Örneğin, yapılandırma için yatırılan paraların makbuzu nerede? Makbuz var mı, yok mu? Şayet muhasebeciniz ile görüştüğünüzde yapılandırma miktarı kadar ödeme makbuzu elinizde yok ise bu halde maliyeye borcunuz var. Şayet elinizde ödeme makbuzları yapılandırma borcunu kapatmaya yetiyor ise bu halde de size yapılacak yasal bir tebligattan sonraki bir ay içinde vergi mahkemesine başvuracaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder