Tamer Heper Ödemek istemiyorum!
HABERİ PAYLAŞ

Ödemek istemiyorum!

Haberin Devamı

9 daireli yazlık bir sitede dairem var. 15 sene önce çatı problemi vardı. Ben kendi imkanlarımla yaptırdım. Hiç kimse masrafa katılmadı. Şimdi bazı daireler onarım gerekçesi ile benden katılım payı istiyor. Ben ise katılmak istemiyorum. Binada altı daire yazlıkçı, üç daire devamlı oturuyor. Ben konuyu mahkemeye taşımayı düşünüyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? ● M.M.

Birkaç gün önce bir okuyucuma verdiğim yanıttan söz etmişsiniz. Bu yanıtımda çatı onarımının ortak giderlerden karşılanması gerektiğini yazmışım. Evet yine aynı şeyi tekrar edeceğim. Çatı ortak yerlerden olup onarım gerektiğinde masrafına tüm bağımsız bölüm malikleri katılmalıdır. Bunun tek istisnası vardır. O da, çatıdaki onarım gerektirecek hasarın kusur ile meydana gelmiş olmasıdır. Biri kusuru ile hasar verdi ise bunu kendisi onarır. Ancak sair hallerde onarım gerektiren durumlarda bu gider ortak giderdir ve buna tüm bağımsız bölüm malikleri katılır.

O ZAMAN DAVA AÇMALIYDINIZ

Binanızda ortak alanlarda onarım gerekiyor ise buna tüm bağımsız bölüm malikleri katılacaklardır. Tabii bunlara siz de dahilsiniz.

Sizin çatı onarımınıza diğerlerinin katılmayışı, sizin de katılmayacağınız anlamına gelir mi? Hayır gelmez. Bu onların size karşı borcuydu. Zamanında gerekli adli girişimlerde bulunsaydınız tahsil imkanı olurdu. Şayet bugün diğer bağımsız bölüm malikleri onarımı yapar da size başvurursa payınızı ödemek durumundasınız ve sizin tahsil edemediğiniz o gider payı sizin için bir kurtuluş olmayacak.

Sizin olayınız üzerinden 15 sene geçmiş, büyük ihtimalle o zamanki kat maliklerinden büyük çoğunluğu değişmiştir ve çatı onarımınızdan haberdar dahi değillerdir.

Konuyu mahkemeye taşımak istediğinizden söz etmişsiniz. Bence mesele sadece 15 yıl önceki masrafa diğer kat maliklerinin katılması ise hiç mahkemeye falan başvurmayın. Şayet yapılması istenilen onarım, birilerinin kötü kullanımından doğmuş bir hasar ise o başka.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder