Tamer Heper Önerim var ama zor
HABERİ PAYLAŞ

Önerim var ama zor

Bir kooperatife girmiştim, evlerin 100 bin liraya çıkacağını söylemişlerdi, 200 bin liraya çıktı. Bununla da bitmedi, tapu harcı vs. derken 30 bin lira daha ödedik. Şimdi

[[HAFTAYA]]

hâlâ 8000 lira daha istiyorlar. Sonra da inşaatta çalışan işçiler için SGK falan toplayacağız diyorlar. Bizim evler bu hali ile serbest piyasa fiyatına denk geliyor. Ne yapmamızı önerirsiniz? İ.Y.

Yapmanız gerekeni söylemeden önce, yapacaklarınızın pek de kolay olmayacağını söyleyeyim de sonra, “Bunun kolayı yok mu?” demeyin. Birincisi ve en zoru, ilk genel kurulda yönetim kurulunu ibra etmeyin.

Haberin Devamı

Hatta yeni yönetim kurulu teşekkül ettirin bunları seçin. Bu işin en zoru. Zira “Dere geçerken at değiştirilmez”, “Bu işi yapacak başka kim var ki?” falan sözleri ile buna karşı çıkanlar olacak. Bu durumda da bu yönetime mahkum kalacaksınız. Bir başka çözüm; tapuları almışsınız, kooperatif neredeyse on yıllık, binalar bitmiş içinde oturuyorsunuz. Siz kendi yönetiminizi kurun, kendi kat malikleri toplantınızı yapın, yöneticinizi seçin, artık kendi göbeğinizi kesin.

Kooperatif genel kurulunda da yukarıda tavsiye ettiğim gibi yönetim kurulunu ibra etmeyin ve ardından hesabını sorun. Yani sonuç olarak birlik olun. Ben kooperatif genel kurullarına çok katıldım.

Hiç tereddütsüz söyleyebilirim ki, yönetim kurulunun ibrası maddesi geldiğinde sanki ibrasını kabul ediyoruz oyu kullanmak mecburi imiş gibi en katı muhalifler bile el kaldırır. Ben bunların içindeki pek çok kişinin “İbra etme nedir, etmeme nedir”in sonuçları hakkında bilgi sahibi bile olmadıklarını gördüm.

Onlar ibra için el kaldırmanın mecburi olduğunu zannediyor. İşte bu konuda çevrenizi de aydınlatın ikna edin. Kooperatifler ek yükümlülükler için genel kuruldan karar almak zorundadır, yönetim kurulunun ek yükümlülük getirme yetkisi yoktur.

Gerekirse ek yükümlülükler için borcunuzun olmadığına dair dava açın. Eh ben yukarıda peşin peşin söyledim, kolay değil diye. Ya kolay olmasa da bunlardan birini yapacaksınız veya eliniz mahkum bu parayı ödeyeceksiniz, karar sizin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder