Tamer Heper Organizasyon profesyonel
HABERİ PAYLAŞ

Organizasyon profesyonel

Haberin Devamı

2012’de bir telefon alım işi için benden arkadaşım kefil olmamı istedi. Bu telefonu eşime verecektim. Gittim imza attım, şayet arkadaşım ödeme yapmaz ise neticede telefon bende kalacak, parasını da öderim diye düşündüm. Ama telefon bana gelmedi. Ben de olayı unuttum. Şimdi benim evime haciz geldi ve telefon parasının 15 katı para istiyorlar. Ne yapabilirim? ● K.U.

Bir soru sorsam biliyorum ki yanıtını alamayacağım. Sorum şu: Neye imza attığınızı biliyor musunuz? Bir telefon alım bedeli için kefil olduğunuza emin misiniz? Neticede bir telefon 1000 TL ile 2000 TL arasında oynar, çok özel telefonlar hariç. Bunun için yapılacak bir icra takibinde borcunuz da çok çok 3000-4000 TL arasında olur ama 15-20 binTL arasında olmaz.

Bu nedenle sizin bilmeden başka bir şeylere imza attığınız kanaatindeyim. Yani size tezgah kurulmuş, siz de iyi niyetle yaklaşıp tezgaha gelmişsiniz.

Şimdi yapılabilecek şey biraz zor. Menfi tespit davası açmak var. Bunun için yüzde 15 teminat yatırıp icra dosyasına ödenecek paranın karşı tarafa ödenmemesi talebi ile tedbir istenir. Bu para icra dosyasına yatar ve davaya bakılır. İyi ama toplam yüzde 115’i bulacak olan bu parayı bulmak kolay mı? Değil, sonra bu para kimbilir kaç sene öyle kalacak.

Buna katlanmak kolay mı? O da değil. Peki böyle bir davanın kazanılacağı kesin mi? O da değil. Ama başka da yapacak bir şey yok. Zira sizi dolandıranlar bu işi çok iyi biliyor. Diyorsunuz ki eve hacze geldiler. Yani icra takibi kesinleşmiş haberiniz yok. Yani bunu da organize etmişler. Ne yolla kesinleştiğini incelerseniz belki bir çıkış yolu bulursunuz. Sizin ilginiz olmayan bir yolla kesinleştiyse takip durabilir ama bir meslektaşımın görüşünü almanızı önereceğim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder