Tamer Heper Ortak alan amacına uygun kullanılır
HABERİ PAYLAŞ

Ortak alan amacına uygun kullanılır

Haberin Devamı

Sitemizde kömür ile ısınıyorken doğalgaza dönüldü. Bunun için eski kazan söküldü. Birtakım malzemeler dışarı çıkınca orada boş bir alan oluştu. Bu alan yeniden tanzim edildi ve nişan, yaş günü gibi kaçak toplantıların yapılacağı bir salon ile siteye ait malzemelerin konulduğu odalar oluşturuldu. Hatta dairelerin kiler olarak kullanacağı odacıklar ayrıldı. Ancak şimdi bu blokta oturanlar gürültüden ve girip çıkandan rahatsız olduklarını söylüyor. Yapılanların yönetim kurulu kararı ile yapılmış olması karşısında şikayetlerin değerlendirilmesi nasıl yapılır? K.A.

Okuyucumun sözünü ettiği alan kalorifer kazan sahası. Binanın projesine bakıldığında bu yerin kazan dairesi olarak ayrıldığı görülecek. Kazan dairesi bloğun ortak alanı. Ortak alanlar sadece amacına uygun olarak kullanılabilir. Buradaki kömür kazanı kaldırılmış olabilir ama kazanın kaldırılmış olması bu yerin projedeki vasfını değiştirmez. Dolayısı ile bu yer hâlâ kazan dairesidir. Amacı dışında kullanılmaz.

[[HAFTAYA]]

Bu yerin toplantı salonu veya bir başka amaçla kullanılabilmesi için tadilat projesi gerekir ve tadilat projesinin tüm bağımsız bölüm malikleri tarafından kabulü şarttır. Yukarıdaki özetten de anlaşılacağı gibi, kalorifer kazan dairesi amacına aykırı hale getirilmiştir. Dolayısı ile bağımsız bölüm maliklerinin bu yere müdahalenin önlenmesi talebinde bulunması mümkündür. Üstelik birtakım toplantıların yapılacağı, bazı malzemelerin bu yerde depolanacağı düşünülürse bu blokta oturanların bundan rahatsız olacağı açıktır. Bağımsız bölüm maliklerinden biri müdahalenin önlenmesi talebi ile dava açtığı takdirde, müdahalenin önlenmesine karar verilebilir. Bunun için bence bu işi mahkemeye yansıtmadan aranızda anlaşarak dostane bir biçimde halletmeniz daha akılcı olur. İşler mahkemeye yansıdı mı komşular arasına dava girer ve bir zincirleme reaksiyon oluşabilir, binada huzur kalmaz. Buna meydan vermeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder