Tamer Heper Otel olarak kullanılmaz
HABERİ PAYLAŞ

Otel olarak kullanılmaz

2018’de 8 daireli bir binada daire aldım. Diğer daireler aynı kişiye ait. Kendisi binaya dört daire daha ilave etti ve imar barışına başvurdu. Sonra da iskan izni aldı. Ben de numarataj için imza verdim. Şimdi kendisi binayı apart olarak kullanıyor. Benim bunda zararım ne olur?

● M.Y.

Okuyucumun ne gibi bir zarar uğrayacağını bilme imkanı yok, zarar doğduğunda bu görülür. Ancak bazı hususlardan söz etmek isterim.

★ ★ ★ ★ ★

Birincisi; kat mülkiyeti kurulabilecek veya kat mülkiyeti kurulmuş binalar imar affına başvurdu ve kendilerine belgeleri verildi. Ben verilmemesi gerektiği görüşündeyim. Zira af kapsamına girmeyen hususlar yasada belirtildi ve bunların arasında başkalarına ait gayrimenkule vaki tecavüzler de var. Yani başkasının malına tecavüz varsa bu affa girmiyor. Peki kat mülkiyetine tabi bir binada yapılan kaçak yapmışsınız, bu diğer maliklerin malına tecavüz değil mi? Tecavüz. O halde affa girmez, af kapsamı dışındadır.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

İkinci husus; binanız mesken ama ticari amaçla kullanılıyor. Meskenler ticari amaçla kullanılamaz. Muayenehane veya büro gibi sınırlı kullanım imkanı vardır ama okuyucumun apart dediği otel vasıflı olarak kullanılamaz. Bu, imar affı ile ilgili değil, Kat Mülkiyeti Mevzuatı ile ilgilidir.

Hatta yönetim planında meskenlerin başka amaçla kullanılamayacağı hükmü varsa doktor muayenehanesi veya büro olarak da kullanılamaz. Bunların yanında okuyucum bir şeylere imza atmış ama elinde imza attığı belgenin örneği yok. Acaba içinde başka kabul maddeleri mi vardı? Bunu da bilmekte yarar vardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder