Tamer Heper Otopark ortak yerdir
HABERİ PAYLAŞ

Otopark ortak yerdir

Apartmanımızda 8 daire, 6 adet araç park yeri var. 6 daire kendine yer seçmiş oraya park ediyor iki daire açıkta kalıyor. Boş park yeri olduğunda bile gelip kat malikinden başka biri araç park edemiyor. Park ettiğinde oranın ona ait olduğunu bildirip uyarıyor.

Ortak yer olarak kullanılan park yerinde nasıl bir çözüm bulabiliriz?

● M.A.

★ ★ ★

Konu sadece okuyucumun problemi değil. Bırakın 8 dairelik binayı, büyük büyük sitelerde de aynı problem var. Problemin yaratılmasında kabahatin büyüğü vatandaşın değil, kamunun. Binaların projesinde tasdik için hesaplanması gereken otopark sayısı bağımsız bölüm sayısının üçte biri olarak kabul edildi. Yani üç daireye bir araçlık park. Peki öbür iki daire ne yapacak?

Haberin Devamı

Okuyucumun anlattığı gibi kapışacak. Neyse ki bu fark edildi de her daireye bir park yeri hesaplanması gündeme geldi. Ancak yıllarca ihtilaf çıkaracak sistem uygulandı.

★ ★ ★

Peki okuyucumun anlattığı durumda çözüm ne? Okuyucumun binasındaki otopark ortak alan. Ortak alanlar tüm bağımsız bölüm maliklerinin ortak malıdır. Bu durumda da ortakların hepsinin kullanma hakkı vardır. Peki herkes nasıl kullanacak?

Erken gelen girecek geç kalan başının çaresine bakacak. Bu durumda her gün dışarıda kalan değişecek. Aksi halde birileri kendine yer ayırmışsa iki kişi devamlı dışarıda kalacak. İyi ama dışarıda kalan da otoparkın sahibi. Bu nedenle önce gelen park edecek, sonra kalan iki kişi başının çaresine bakacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder