Tamer Heper Pazarlık ortamı oluşmuş
HABERİ PAYLAŞ

Pazarlık ortamı oluşmuş

Haberin Devamı

Köyde babamla amcamın ortak olduğu iki tarla vardı. İkisi de vefat etti, toplam 11 mirasçı kaldık ve elbirliği tapusu aldık. Şimdi amcam tarafı bize dava açmış, diyorlar ki: Zamanında amcam babama borç para vermiş, sözlü olarak da “Bu borç karşılığı tarla senin” demiş. Dolayısı ile biz mirasçıların payını istiyorlar. Sonra tarlayı biz ektik biçtik sizin bu yerde hakkınız olamaz zaten mal bizim diyorlar. Biraz iyi niyet gösterip, gelin size bir dönüm yer verelim sulh olalım diyorlar. Birinci duruşmaya gitmedim, ikincisi yakında bu durumda ne olur? Nasıl davranmalıyım? A.A.

İlginç bir teklif. Öyle sözlü olarak, ölmüş kişiler arasında geçen konuşma ile gayrimenkul verildiğine veya taahhüt edildiğine pek tanık olmadım. Alınan bir bedel karşılığı gayrimenkul verilecek ise bu ya tapuda mülkiyetin devri sureti ile olur veya bir vadeye bağlanacak ise gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile olur ki, bu da noterde yapılacak şekil şartına bağlı bir sözleşmedir. Böyle sözle söylenene itibar edilmez. Sonra, bir yeri ekip biçmekle de bu yerin üzerinde mülkiyet iddiasında bulunulamaz, tam tersine, ekip biçenin, ekip biçmeyene karşı bir kullanma bedeli borcu doğar.

[[HAFTAYA]]

Hani bu vasıfta işlere icar denir ya, işte bu bedele eşdeğer bir borçtur. Dolayısı ile teklif pek cazip değil. Ancak olay geçmişe dayanıyor, bu halde davanın takibinde yarar vardır. Davayı takip etmemek size hiçbir şey kazandırmaz. Belki de kaybettirir. Sonra ikinci duruşma yakın diyorsunuz, böyle bir davada ikinci veya üçüncü duruşmaya bakılmaz hepsi takip olunur. Size birtakım teklifler yapılmış. Bunlar karşı tarafın pazarlığa açık olduğunu gösterir. Bir meslektaşımla bu işi yürütün, durumunuza göre belki karşı teklif yapılabilir ve kabul görür, böylece olay sulhen ve zararsız atlatılmış olur. Benim önerim davanızın yakından takip edilmesi yönündedir. Bir meslektaşımın yardımı ise önem arzeder. Gördüğüm kadarı ile olayın maddi değeri yüksektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder