Tamer Heper Problem davacının
HABERİ PAYLAŞ

Problem davacının

Haberin Devamı

Uzun bir süreçten sonra aleyhimize açılan dava reddoldu. Davacı avukatı kararı temyiz etti. Karar bize 2015’te tebliğ olundu. Fakat bazı davalılar adres değiştirdiği için onlara tebligat yapılamadı. Dolayısı ile dosya Yargıtay’a hâlâ gönderilmemiş. Bu tebligat yapılamaz ise bu dosya böyle kalacak mı? ● B.T.

Doğrusu dosyanın Yargıtay’a gönderilmesi için taraflara tebligatların tamamlanması lazım. Ancak dava uzun sürdü diyorsunuz. Anlaşılan o ki dava yürüdüğüne göre taraf teşkili tamamlanmış, diğer davalılara tebligat yapılmış. Neticede karar çıkmış ve onlara da bu kararın tebliğ edilmesi gerekiyor. Bu durumda Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebliğ işleminin tamamlanması mümkündür.

GECİKME NEDENİ NE?

Daha önce adresi belli olan kimseler adres değişikliği yaptığında mahkemeye bildirmelidir. Bildirmedikleri takdirde bunlara tebligatın nasıl yapılacağı Tebligat Kanunu’nda belirlenmiştir. Bu kanun hükümlerine göre tebligat işlemleri tamamlanabilirdi. Bu nedenle olaya biraz şüphe ile bakıyorum. Acaba gecikme nedeni nedir?

SİZİN ZARARINIZ YOK

Bu arada şunu da ifade etmeliyim ki, sizler davalısınız. Bakılan dava reddolmuş, o halde sizin aleyhinize gelişen bir husus yok. Nitekim temyiz eden de davacı. Bu durumda konu ile ilgilenip usuli işlemlerin tamamlanmasını sağlayacak olan davacıdır. Olayın gecikmesinde sizin bir zararınız yok. Dolayısı ile ne gibi bir eksiklik var ise bunu davacı taraf tamamlayacaktır. Sizin endişe edeceğiniz bir durum yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder