Tamer Heper Proje bir yerlerde duruyor
HABERİ PAYLAŞ

Proje bir yerlerde duruyor

Haberin Devamı

Anneme ait daireyi satışa çıkardık. Alıcı kredi kullanacakmış, banka eksperi bizim projeyi bulamamış, bunun ilginç olduğunu söyledi. Sonra da projenin bir tarihte mahkemece istendiğini sonra geri gelmediğini öğrendiğini söyledi. Bir de bizim dairenin konumu bina içinde yanlış yerdeymiş, bu ne demek? Bir zararımız olur mu? C.G.

Sizin annenize ait dairenin bulunduğu binanın projesi mahkeme tarafından istenilebilir. Bu iki ihtimali akla getirir. Bir; ihtilaf halinde iş mahkemeye yansımıştır, mahkeme inceleme yapmak için projeyi istemiştir. Proje tek değildir. Proje üç nüsha olarak tasdik edilir. Biri belediye imar müdürlüğündedir, diğeri tapudadır, üçüncüsü müteahhittedir. Dolayısı ile biri yoksa diğer ikisi vardır. Belediyede bulunmazsa tapudan istenir, tapuda bulunmazsa belediyeden istenir.

[[HAFTAYA]]

Müteahhidi işin içine sokamıyorum, muhtemelen o bulunamayabilir. Şayet ortalarda ise ondan da temin edilir. Bu ilk ihtimal. İkincisi, mahkemeler proje istediğinde projeyi gönderecek mercii büyük çoğunlukla projenin aslını göndermez. Anlattığınız olay gibi bir problem yaşamamak için ozalit kopyasını gönderir. Küçük bir bedel karşılığı aslından ozalit çekilir, tasdik olunur ve bu mahkemeye gönderilir. Dolayısı ile aslı merciinde kalır. Sizin için bu husus da düşünülebilir. Ve en uzak ihtimal olarak da hangi mahkemeye gittiği merciinde bellidir. Bir tezkere ile işi bittiğinde gönderilmesi istenir. O da olmadı mahkeme kaleminde inceleme yapılır. Dairenizin ters yerde olmasının nasıl bir izahı var bilemiyorum. Bunun açıklaması ancak projeniz ele geçtikten sonra yapılabilir. Tapuda numaralandırma proje üzerinden yapılır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder