Tamer Heper Renkli cam filmi kalkıyor, 'ohh be'
HABERİ PAYLAŞ

Renkli cam filmi kalkıyor, 'ohh be'

İstanbul’da 25 Mart 2021 tarihli İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Kordinasyon Müdürlüğü (UKOME) toplantısında önemli gündem maddelerinden olan ‘ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan taşıt camlarının renksiz olması ve renkli cam filmi kullanılmaması teklifi’ oybirliği ile kabul edildi.

Bu kapsamda ticari yolcu taşımacılığı yapan araçların içi görülecek şekilde cam filminin bulunmaması ve varsa cam filmlerinin sökülmesine de karar verildi. İşe budur!

*****

Defalarca yazdım, içi görülmeyecek şekilde cam filmi uygulanmış araçlar, tehlike arz ediyor. ‘Ne mana’ diyeceksiniz. Manası şu: Yaklaşık 55 yıldır araç kullanan biri olarak söylüyorum. Araç kullananlar sadece öndeki aracın tamponuna bakmaz, özellikle kavşaklarda karşılaşan araç sürücüleri göz kontağı kurar. Karşı istikametten gelen aracın direksiyonundaki kişinin ifadesi bir anlam taşıyabilir.

Haberin Devamı

Araç kazalarında aracın içinin görülmesi yardımın çabuk ulaşması için şarttır. Araç içinde bir suç unsurunun bulunup bulunmadığının görülmesi zabıta için önemlidir. Bunlar aracın içinin görülmesinin yararlarından bir kaçı. Bütün bunlar ortadayken, sen aracı simsiyah yap, bundan yarar bekle. Neymiş güneş ışığından koruyormuş. Güneş ışığı sadece araç içine mi giriyor?

*****

Karar şimdilik İstanbul için. Yurt çapında genel anlamda bir uygulama var. Mesela ön camda film olmayacak, ön yan camlarda belli derecenin üzerinde olmayacak. Bunlara kaç kişi uydu? Ayrıca bir sürücü için rahat görüş sadece ön cam için mi yeterlidir?

Hayır bir sürücü dört bir tarafını izlemek zorundadır. Bunu izleyemeyenler kaza konusunda birinci sırada adaydır. Şimdi bu karar İstanbul’da alındı ve ticari amaçla yolcu taşıyanlara uygulanacak. Umarım tez vakitte ülke çapında yaygınlaştırılır. Beni ümitlendiren, uygulamanın hatalı olduğunun fark edilmesidir. Bunun için ‘ohh be’ dedim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder