Tamer Heper Risk var
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Eşimden birbuçuk yıl önce boşandım. Ancak geçen hafta eve geldiğimde eşime ait bir tebligat için kapıma yapıştırılmış kağıt gördüm ve tebligatın muhtara bırakıldığını öğrendim. Meğerse eski eşim aleyhine icra takibi yapılmış ve tebligat benim adresime bırakılmış. Şimdi eski eşimi aradığımda ulaşamıyorum. Telefon numarasını değiştirmiş. Bu durumda ne yapabilirim? Benim evime hacze gelinir mi? ● S.Ö.

Bir kimse aleyhine icra takibi yapılır veya bir mahkemeden tebligat gelir de o kişi evre bulunmaz ise Tebligat Kanunu’nun 21’inci maddesine göre tebligat muhtara bırakılır ve tebligat yapılacak kişinin kapısına bilgi notu bırakılır. Size de o yapılmış. Eskiden birlikte yaşadığınız için borçlandığı kesimde bu adres bulunduğundan tebligat da bu adrese yapılıyor.

Ancak dikkatimi çeken bir şey var. Diyorsunuz ki “Adresini değiştirdi, kaydını aldı”. Böyle bir durumda muhtarın bu tebligatı kabul etmemesi, adresini değiştirdiğini, kaydın kendisinde kalmadığını belirterek zarfı almamış olması gerekirdi.

MUHTAR YANLIŞ YAPMIŞ

Ancak şimdi olanlar oldu tebligat muhtar tarafından alındı ve size yansıtıldı. Şimdi yapılacak şey zarfın üzerinde yazılı merciye, -ki bu merci icra dairesi- bir dilekçe ile başvurup, borçlunun bu adreste ikamet etmediğini, tebligatın yanlış adrese yapıldığını ifade ederek belgeleri merciine iade etmektir. Aksi halde yedi gün içinde takip kesinleşecek ve kesinleşen takip için sizin eve hacze gelinecektir. Eşiniz yapılan takipten haberdar olsa belki borcu ödeyecek, belki de itiraz ederek takibi durdurabilecektir. Ancak bugün, ne ödeme yapabilir ne de itiraz edebilir. Çünkü takipten habersizdir. Ancak sizin adrese yapılan takiple takip kesinleşir ve siz müşkülde kalırsınız. Bu nedenle derhal bir dilekçe eşliğinde belgeleri merciine iade edin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder