Tamer Heper Ruhsatın verildiği yer önemli
HABERİ PAYLAŞ

Ruhsatın verildiği yer önemli

Babamız tsk’dan emekliydi. Şahsi silahı vardı. vefatı ile biz evlatları mirası reddettik. ancak silah elimizde duruyor. silahlı kuvvetler’e ve emniyete dilekçe vererek silahı teslim etmek istedik ama yazılı başvurumuza net bir yanıt alamadık. Bize tasfiye sonucunun beklenmesi gerektiği söyleniyor. Bu silahı ne yapabiliriz? ● E.D.

Önce mirasla ilgili birkaç hatırlatma yapayım. Ölenin malvarlığı yakınlarına miras olarak kalır. Bu malvarlığı arasında silah varsa silah da miras olarak kalır. Ancak mirasçılar arasından biri silah ruhsatı alma şartlarını taşıyor ise o kişiye ruhsat verilir, silah onda kalır.

Haberin Devamı

Fakat anlatılan olayda miras reddolunmuş. Reddedenler, evlatlar yani birinci derece mirasçılar. Bu durumda miras varsa ikinci derece mirasçılara kalacak. Böylece silah da onlara kalacak. Şayet hiç mirasçı kalmadıysa veya hepsi toptan mirası reddettiyse miras resmi yoldan tasfiye olunacak.

★ ★ ★ ★ ★

Şimdi mirası reddeden kişiler bu silaha sahip olmaya kalkarsa terekeden tasarruf etmiş durumuna düşer, bu halde mirası da ret prosedürünü işletemez. Bu durumda reddedenler arasında bu silaha sahip olan çıkmaz. Ancak bütün bu olaylar sonunda silahın resmen iadesi düşünüldüğünde silahın ruhsatının verildiği yerdeki emniyet silah ruhsat bölümüne başvurmak gerekecektir.

Bu halde doğrudan doğruya yazılı belge alınması kaydı ile silahın teslimi mümkün olabilecektir. Bu nedenle ruhsatın verildiği ilçe ruhsatta yazılı olduğundan buna göre hareket etmeniz gerekir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder