Tamer Heper Safranbolu'dayım
HABERİ PAYLAŞ

Safranbolu'dayım

Ben yine yollardaydım ve yine Safranbolu’daydım. Memnun olduğum hususları yazacağım ama memnun kalmadığım hususlar da çok. Birincisi; gördüm ki özellikle Uzakdoğulu turistler çok.

Bu elbette memnuniyet verici, zira turizm mevsimi başladı. Ancak turistik bölgelerde turizm mevsimi başladı mı, inşaatlar durur. Örneğin, Bodrum böyledir. İnşaat yapacaksanız turizm dönemi dışında yaparsınız, dönem başlayınca inşaat durur.

Ama burada bu kural çalışmıyor. Nitekim kaldığım otelin tam karşısındaki inşaat, kalanları canından bezdirdi. Sonra, bir sanat sergisi açılmış, eski cezaevi binası. Bir ara devlet dairesi olarak kullanılmış, şimdi sanat galerisi olmuş.

Haberin Devamı

Bütün Safranbolu’yu tepeden görüyor. Aracımızı önündeki alana park ettik ama bina bakıcısı ve güvenlik elemanının saldırısına uğradık. Bir dayak yemediğimiz kaldı, mesele aracın bina önündeki park alanına bırakılmış olması.

Bir binanın önünde park alanı varsa oraya park edilir değil mi? Hayır orada bu kural işlemezmiş. Turistik bir mevkide böyle bir muamele ile karşılaştık ve bırakın sergiyi gezmeyi, nasıl uzaklaşacağımızı bilemedik.

Bu gibi davranışlar acaba turizme balta vurmak için kasten mi yapılıyor?

★ ★ ★ ★ ★

Turizm açısından durum memnuniyet verici görünüyor? Hatta turiste gelmeden önce iyi bilgi verilmiş, iyi donatılmış ki her birinin elinde rengarenk şemsiye vardı. Evet bizler şemsiyeyi yağmurda kullanırız ama onlar güneşten korunmak için kullanıyorlardı ki çok da doğru yapmışlar.

Zira yaya gezilecek çok yer var ve gerçekten de güneşten korunmak gerekiyor. (Zaten şemsiye sözü ‘Şems’ten gelmiyor mu? Yani şemsiyenin açılımı, güneşlik.) Yine memnuniyet verici hususlardan biri esnafın nezaketi.

Hepsi çok kibar, rahatsız edici davranış yok, her konuda yardımcılar. Ulaşım kolay, bir de şu çakarlı araçlar peşinize takılıp tamponunuza yapışmasa! Kim bunlar? Her saniye nereye gidip gelirler?

Çakar takmaya hakları var mı? (Bana sorarsanız yoktur.) Onların işi sizin işinizden veya benim işimden daha mı önemlidir? Anlamak mümkün değil. İşte en son Safranbolu izlenimlerim. Yaz geldi yakında başka yerlerden de seslenirim, bu günlük bu kadar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder