Tamer Heper Satış sadece tapu dairesinde yapılır
HABERİ PAYLAŞ

Satış sadece tapu dairesinde yapılır

Kapora alınmadan, sözleşme imzalanmadan tapudan randevu almak ve WhatsApp’tan tapu yollamak bağlayıcı mıdır? E.T.

*****

Okuyucularımın aklına ne ilginç sorular geliyor ama eminim bu durduk yere akla gelmiyordur. Mutlaka başlarına bir şey gelmiş ki bu soruyu soruyorlar. Böyle bir işlemin ‘bağlayıcı olması’ demek yani o gayrimenkulün ‘satıldığı’ anlamına mı geliyor veya ‘satışının vaadedildiği’ anlamına mı geliyor, önce bunu sormak lazım.

Hayır, hiçbiri değil. Bir gayrimenkulün satışı için tarafların bizzat veya bu konuda vekaletname ile yetkili vekil tarafından tapu müdürlüğüne başvurup, satış talebinde bulunması lazım. Bunun dışında bağlayıcı olabilecek bir husus da tarafların notere başvurup satış vaadi sözleşmesi imzalaması şeklinde olur.

Haberin Devamı

*****

Bunun dışında bağlayıcı olacak bir husus yoktur. Tapuyu WhatsApp ile yollamak, mail yolu ile ‘sana satacağım’ demek veya benzeri bir girişim taahhüt anlamına gelmez. Belki bir pazarlık anlamına gelir ki bu da satış konusunda bir mecburiyet getirmez. Kaparo almak veya almamak da satış için bir mecburiyet getirmez. Kaparo almak ancak bu bedelin iadesi konusunda ihtilaf yaratır, yoksa devir için bir mecburiyet ortamı oluşturmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder