Tamer Heper Seneye bırakın
HABERİ PAYLAŞ

Seneye bırakın

Haberin Devamı

Yurtdışında çalışan biriyim. Marmara sahil kesiminde bir arsam var. Buraya bir küçük ev yapıp yazın izin günlerimi geçirmek istiyorum. İlgili belediyeye başvurdum, bana büyükşehir belediyesine başvurduklarını, üç ay sonra gelip sonucu öğrenmem gerektiğini söylediler. Ben ise üç ay kalamayacağım. Şimdi bahsettiğim gibi bir ev yapsam gelip yıkarlar mı? ● H.E.

Bahsettiğiniz Marmara Denizi sahil kesimleri büyük ihtimalle planlı alanlardandır. İmar planı olan alanlarda ilgili belediyeden imar durumu almadan inşaat yapılamaz. Böyle alanlarda bırakın gelip yıkmayı daha yaparken gelip inşaat durdurulur. Dolayısı ile sizin sınırlı süreniz yarım bırakılmış bir inşaat ile geçer ve inşaatı böyle bırakıp gitmekle kalmazsınız, sınırlı izin sürenizi de boşuna harcamış olursunuz.

Başvurduğunuz belediyenin, büyükşehire sorma nedenini bilme imkanım yok. Acaba uygulama imar planları yeni mi yapılıyor da onu bekliyorlar? Bu bir ihtimal veya imar planı var da değişiklik mi yapılıyor? Bunlar ihtimaller ancak neticeten bilinen bir durum varsa o da şu anda imar planının olmayışı. Böyle bir durumda da kaçak olarak nitelendirilecek bir inşaatı yapmanızı tavsiye etmem.

Mevzi imar planı olmayan alanlarda yapılaşma arazinin belli bir bölümünde küçük çaplı bir bina yapma imkanı tanır. Ancak bu durumda konu anakent belediyesinden sorulmaz. Dolayısı ile size bu yerde mevzi imar planı yoktur da diyemiyorum. Bu sene şu inşaatı yapmayın, artık seneye.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder