Tamer Heper Sigortalı sayılabilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Sigortalı sayılabilirsiniz

1985’te çalışma hayatım başladı ancak şimdi bakıyorum bu tarihlerde hiç sigorta kaydım yok. Bu durumda ne yapabilirim? Bu süreler yok sayılır mı? H.Y.

Bir insanın hayatı için çok önemli bir konu. Bu tarihler, insan gençken pek birşey ifade etmiyor olabilir ama yaşlanıp emeklilik zamanı geldiğinde hayati önem kazanıyor.

[[HAFTAYA]]

Dolayısı ile özellikle bugün çalışan gençler için hatırlatma yapayım, çalışmalarınızın başlangıç tarihi ve bunun yanında çalışma süreleriniz çok önemli. Bunlar emeklilikte tek tek gözönüne alınacak. Hele son yıllarda emeklilik yaşının 60’a dayandığı günlerde bunun önemi daha da artıyor. Bir kimse çalıştığı halde işyeri çalışmasını sigortaya bildirmedi ise dava açarak çalıştığı süreleri sigortalılıktan saydırma imkanı var.

Ancak bunun için bazı ölçüler var. Bu işyerinden ayrıldıktan sonraki beş yıl içinde başvurmak, işe başlama bildirgesini vermiş olmak veya olmamak gibi. Bunlara bakarak dava konusunda karar vermek gerekir. Dolayısı ile madem ki dava açarak bu çalışılan süreyi sigortalılıktan saydırmak mümkün, benim önerim yukarıda bahsettiğim hususları değerlendirmek üzere bir meslektaşımla işbirliği yapmanızdır. Süreler ve şartlar uygun ise açacağınız bir dava ile başlangıcından itibaren sigortalılığınız kabul edilir ve emeklilik işleriniz buna göre hesaplanır. Hayati bir konudur ihmal etmemenizi öneririm.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder