Tamer Heper Sıkıldık illallah
HABERİ PAYLAŞ

Sıkıldık illallah

“GCB, Birleşmiş Milletler Dış İlişkiler Birimi ile birlikte Uluslararası Para Fonu tarafından sadece 1 milyon 900 bin ABD Doları’nı size iade etmek üzere yetkilendirilmiştir.

Ancak, gecikmiş bir etiket olduğu için, üç aylık denetim sürecimiz sırasında, e-posta adresinizin dolandırıcılığın kurbanları listesinde bulunmuş olması ve bu nedenle tazminat için sizinle iletişime geçmemiz gerekmiştir. K.A. -Baş Bay kurumsal ilişkiler ...... Ticari Bankası...”

Görüyorsunuz değil mi? En mutlu günümü okuyucularımla paylaşmak istedim. Ben bugün bir dolar milyoneriyim. Pardon bitmedi, galiba zenginliğin verdiği şaşkınlıkla yanlış yazdım, ben dolar milyarderiyim. Niye mi?

Haberin Devamı

Şundan: Her ne kadar özel olarak şahsıma gönderilmiş bu mailde bana 1 milyon 900 bin dolar kaldığı yazılı ise de bana hemen hemen iki günde bir buna benzer yazılar geliyor.

Hepsini toplasam bir dolar milyarderi olurum birkaç gün içinde, bu paraların bana nereden geldiğini bilmesem de! Nereden geldiği önemli değil geliyor işte. Bu nedenle de doların yedi liraya merdiven dayadığını keyifle izliyorum.

Değerli okuyucularım şaka bir yana gerçekten de hemen her gün buna benzer mesajlar alıyorum. Sizlere de geliyordur, sakın ola ki bunlara kanıp özel bilgilerinizi vermeyin, bunlar dolandırıcıdır. İllallah!

★ ★ ★ ★ ★

Aracımla gidiyorum peşimde tamponuma yapışmış ‘Zart-zart’ diye feryat eden şu kırmızı mavi çakarlı araç. Ya ben kaldırıma uçacağım ya da o üstümden geçecek. Bunu her gün yaşıyorum. Sizler de yaşıyorsunuz. Yahu kimdir bu araçların içindeki. Bu çakarlı araçları kullanacak kişiler yasayla belirlenmiş.

Öyle her önüne gelen bunu takamaz ama gel gör ki, trafikteki araçların yüzde 25’i bunlardan oluşuyor. Bunlara hiç kimse “Arkadaş sen kimsin” demiyor.

Onlar da son derece kaba biçimde araçlarını kullanmaya devam ediyor. Camlar da kapkara film kaplı, içinde kim var kim yok anlamak mümkün değil. Tamponunuzda onlar, emniyet şeridinde onlar, kapımın önünde Yetti artık illallah. Aracımla gidiyorum, kırmızı ışık. Yüz metre geçmeden bir ışık daha, o yeşil yanıyor.

Haberin Devamı

Bizimki yeşile döndü o kırmızı. Hani kural şöyle değil mi?

Bir yeşile rastladığında sonrasında belli bir hızla gidersen hep yeşile rastlarsın. Yoo, inat eder gibi bir yeşil bir kırmızı. Üstelik ana yola kırmızı kırmızı dakikalarca yanıyor. Geleni gideni, yaya geçidi, kavşağı olmayan yan cepheye de dakikalarca yeşil yanıyor. Bunları kim ayarlıyorsa illallah.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder