Tamer Heper Site malı mı?
HABERİ PAYLAŞ

Site malı mı?

Haberin Devamı

Üç bloklu bir sitede oturuyorum. İki blok müteahhidin, benim oturduğum blok arsa sahibinin. Sitedeki jeneratör elektrikler kesildiğinde müteahhidin iki bloğuna elektrik veriyor bizimkine vermiyor. Bundan biz de istifade edemez miyiz? ● B.Ü.

Birlikte yaşanan sitelerde iki çeşit mal veya tesis olabilir. Bunlardan biri ortak tesis diğeri ise belli yerlere ait tesis. Buna en iyi örnek ise muhtelif bloklardan oluşan sitelerdeki bloklara ait tesislerdir. Yönetimde dahi ikili bir ayrım vardır. Bloğa ait işler için blok yönetimi, genel yani siteye ait işler için site yönetimi vardır.

Bloklar ile ilgili problem blok içinde çözülür. Gerektiğinde blok kat malikleri toplanır veya blok yöneticisi problemi halleder. Siteye ait olanları ise site kat malikleri kurulu görüşür, site yönetimi halleder.

Sizin sitede bakılacak husus, jeneratörün site ortak malı olup olmadığıdır. Site ortak malı ve bakımı site ortak giderlerinden yapılıyor ise sizin de istifadeniz gerekir. Ancak blok bazında satın almışlar ve masrafı kendileri yapmakta iseler bu durumda onlara ait bir maldır ve onlara hizmet edecektir.

Böyle bir sisteme ihtiyaç var ise siz de blok olarak kendinize ait bir jeneratör alabilirsiniz. Ancak jeneratör sistemi kurulmasında bazı problemler yaşandığına tanık olmaktayım. O da elektrik kesilince jeneratörün rahatsız edici gürültüsü ve yaydığı egzoz gazı. Bunların bertaraf edilmesi de gerekmektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder