Tamer Heper Sitede yüzme havuzu devre dışı kalır mı?
HABERİ PAYLAŞ

Sitede yüzme havuzu devre dışı kalır mı?

42 bağımsız bölümlü bir sitede daire sahibiyim. Sitemizin yüzme havuzu bulunuyor ama bunu çok az kişi kullanıyor. Son aylarda masrafı çok yükseldi. Bu nedenle önümüzdeki yaz kullanmamayı, boşaltılmasını teklif etsem nasıl bir karar alınması gerekiyor? O.E.

*****

Biliyorsunuz binalara veya sitelere ait yüzme havuzları aynen bahçe gibi, aynen sığınak gibi, aynen merkezi ısınma sistemi gibi ortak tesistir. Bir anayapı içinde ortak tesisler mevcut olduğu hallerde bu ortak tesisler kullanılacaktır. Buna örnek olarak zaman zaman çok sorulan bir sorudur. O da şudur; ‘Kapıcı kullanmıyoruz, kapıcı dairesini kiraya verebilir miyiz?’ Buna verdiğimiz yanıt belli. Tüm bağımsız bölüm maliklerinin kabulü halinde verebilirsiniz.

Haberin Devamı

*****

Okuyucumun havuz sorusu da benzer bir durumdur. Ortak bir tesisi devre dışı bırakacak bir uygulama için tüm kat maliklerinin bu yönde görüşü birleşmelidir. Ancak okuyucum havuzun çok az kimse tarafından olsa bile kullanıldığını söylüyor. Geçen yaz çok az kimse kullanabilir ama bu yaz virüs tehdidi azaldığı için daha çok kimse tarafından kullanılacak olabilir. Dolayısıyla mesela yönetimin kararı ile veya bir kısım kat malikinin kararı ile atıl hale getirilemez. Bir ortak tesisi devre dışı bırakacak kararın tüm bağımsız bölüm malikleri ile alınması gerektiği gerçeği karşısında okuyucumun sitesinde havuzu az kişi dahi olsa kullandığına göre bunlar havuzun iptaline karşı çıkacağından sanki durum biraz ümitsiz gibi duruyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder