Tamer Heper Sorumluluğunuz olmayacak
HABERİ PAYLAŞ

Sorumluluğunuz olmayacak

On yıllık kiracıma oğlumun eve ihtiyacı olduğunu noter kanalı ile bildirdim. Bir yıl öncesinden de kiracının tahliye taahhüdü vardı. Kiracım da bu bildiri üzerine binayı tahliye etti. Ancak arkasından oğlumun yurt dışına tayini çıktı. Şimdi kiracıya karşı sorumluluğum nedir? F.S.

Kiralayanın kiracıya ‘çık’ dediğinde kiracının çıkması ender vakalardandır. Sizinki işte bunlardan. Ancak böyle bir taleple kiracının çıkması, karşılıklı anlaşma halini gösterir.

[[HAFTAYA]]

Ayrıca zaten gördüğüm kadarı ile de kiracı size bir yıl önce tahliye taahüdü vermiş, yani zaten çıkma hazırlığı var. Olmasa bile bu tahliye taahhüdüne dayanarak tahliyesini sağlama imkanına sahipsiniz. Kiracı bütün bunları düşünerek daireyi tahliye etmiş. Kiracının tahliyesi sonucu hukuki sorumluğun doğması için, kiracı aleyhine ihtiyaç nedeni ile bir tahliye kararı verilmiş olması ve bunun icra takibine konu yapılmış olması, sonrasında da ihtiyaç için kullanılmayıp bir başkasına kiralanması gerekir. Bu durumda kiralayanın sorumluluğu doğar. Böyle bir durumda dahi bazı tedbirler alınarak sorumluluktan kurtulmak mümkündür. Örneğin sizin olayınıza benzer bir olayda, ihtiyaç sahibinin bir başka şehre veya ülkeye tayini ile bu yere ihtiyacı kalmaz ise bu durumda kiracıya tekrar dönme için ihtar yapılabilir. Ancak sizde böyle bir olay yaşanmamış. Kiracı sizin talebiniz üzerine kendi iradesi ile meskeni tahliye etmiş. Bu durumda sizin bu yeri bir başkasına kiralamanızda herhangi bir sorumluluğunuz olmayacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder