Tamer Heper Suç oluştu mu?
HABERİ PAYLAŞ

Suç oluştu mu?

Evimin kapılarını değiştirtmek amacı ile bir firmaya 1800 TL kredi kartı ile ödeme yaptım. Kapılar gelmedi. Para da geri ödenmedi. Tüketici haklarına gittim. Haklı bulundum. Adliyeye sevk ettiler. İcra gönderttik. Üzerine hiçbir mal gözükmüyor. Paramı da alamıyorum iki yıl oldu beni dolandırdı. Sözleşmeye imza atmasına rağmen yapmıyor. Mağdurum. ● A.A.

Şimdilerde yeni bir soru türü gelişti. Cümle soru ile bitmiyor. Bu okuyucumun mektubu tek örnek değil, çok var. Acaba bu okullarda test çözme, test işaretleme, yazım kurallarını müfredat dışı bırakma gibi nedenlerle mi oluyor? Merak ediyorum. Şimdi ben okuyucumun olayını soru haline getireyim. Muhtemelen, “Bu paramı nasıl alırım? Savcılığa şikayet etsem bir sonuç alabilir miyim?” diye sormak istemiştir.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Olayda, taraflar aralarında sözlü bir anlaşma yapmış. Bir taraf vatandaşa kapı yapacak, vatandaş da buna karşı bir bedel ödeyecek. Bunun adı hukukta istisna akdi, Türkçesi eser sözleşmesi. Ancak bir taraf parasını ödemiş, diğer taraf taahhüdünü yerine getirmiyor. Yani olay hukuki bir ihtilaf. Parayı ödeyen yani okuyucum, ödediği parayı geri almaya çalışacak. Nitekim icra takibi yapmış. Takip kesinleşecek, bir gün karşı tarafın parası veya malı olduğunda haciz tatbik edecek. Peki şimdi bunun suçluk yanı var mı? Yok.

Şayet karşı taraf kapı yapacak bir mesleğe sahip olmayıp da kendisini böyle tanıtıp, bu parayı alıp kaçmışsa bunda suç unsuru vardır. Tamam ama zaten bu işi yapan bir esnaf ise bu artık hukuki bir ihtilaftır cezai yönü yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder