Tamer Heper Talep yasanın uygulanmasıdır
HABERİ PAYLAŞ

Talep yasanın uygulanmasıdır

Haberin Devamı

İstanbul adliyesinde yaşananları tüm okuyucularım yakından takip ediyorlardır, aksini düşünmem mümkün değil. Böyle bir terörist saldırının arkasında neler olduğu yakında netleşecektir. Ancak bugün değinmek istediğim husus bu olay fırsat bilinerek avukatlar üzerine oynanılmak istenilen oyundur. İki terörist, avukat görüntüsü içinde adliyeye girdiği için tüm avukat camiası adeta suçlu ilan edilmek istenilmiştir.

Ancak neyse ki İstanbul Başsavcısı ve İstanbul Barosu Başkanı’nın sağduyulu çalışmaları sonucunda avukatlarla güvenlik güçleri arasındaki çatışma önlenmiştir. Bu olay nedeni ile avukatların karşı çıkma nedenini okuyucularıma açıklama ihtiyacı duyuyorum. Birincisi; avukatların adliyeye girişte üzerlerinin aranmasına karşı çıkmaları fazladan bir hak talebi olarak anlaşılmamalıdır.

[[HAFTAYA]]

Avukatların üzerlerinin aranmayacağı hususu yasa hükmüdür. Yasa hükmüne göre avukatların üzeri aranamaz. Bu sadece bizde değil Dünyada da böyledir. Ancak terör saldırısına uğrayan savcının ölümü üzerine adliyeye gelen avukatların üzeri aranmak istenmiştir. İşte avukatların karşı çıkması yasanın uygulanması talebinden öte bir talep değildir. Adliyede de yasa uygulanmayacak ise nerede uygulanacak?

İkincisi; adliyede yaşanan bu terör olayına karışan bir tek avukat bulunmadığı halde, avukat camiasının suç ortağı gibi gösterilmiş olmasına karşı yapılan bir onur mücadelesidir. Netice: Özellikle iki kişinin, sayın Başsavcı ile sayın İstanbul Barosu Başkanı’nın sağduyulu çalışmaları ile şimdilik bir sonuca bağlanmıştır. Bu konuya yeniden girişmemdeki neden, avukatların yani meslektaşlarımın haklı mücadelelerinin kaynağının yasa olduğunu açıklamaktır. Yasaların uygulanmasını talep de her vatandaşın görevidir. Avukatlar da bunu yapmıştır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder