Tamer Heper Tasdik edilmeli
HABERİ PAYLAŞ

Tasdik edilmeli

Bir işyerinde muhtelif dükkanlarım var. Ancak bu işyerinin bir katında tadilat yapılmış. Bazı dükkanlar birleştirilmiş, bazılarının yeri değişmiş. Bunu yaparken röleve projesi yapılmış, sonra değişiklikler yapılmış, iskan alınmış ve bu safhada kalmış. Ancak eski projeye göre malik olanlarla yeni durumda malik olanlar arasında ihtilaf çıktı. Çünkü bu yeni durum tapuda görülmüyor. Bunu nasıl hallederiz? H.Y.

[[HAFTAYA]]

Okuyucumun görüldüğü kadarı ile çok büyük problemi yok. Zira olayların akışını biraz düzeltmem gerekiyor. Olay böylece aydınlanacak. Bir röleve proje ile inşaat yapılmaz. Binanın halihazır durumuna göre bir röleve proje hazırlanabilir ama bu proje belediyeden tasdik görmek zorundadır. Tasdik gördükten sonra da zaten artık tasdikli proje olur ki uygulama imkanını bulur. Kat mülkiyeti bulunan bir binada tadilat projesinin belediyeden tasdik görmesi için de tüm kat maliklerinin imzası istenir. Bu imzalar tamamlandıktan sonra tadilat yapılır ve tapuya tescil ettirilir. Yani sizin ihtilaflı olduğunuz kat maliki bu tadilat projesini imzalamış, inşaata izin vermiştir. Yasal durum artık projeye uygun son durumdur ki bir tek tapuya tescili kalmıştır. Bunu da yaptırmanız mümkündür. Tescili yaptırın ihtilaf ortadan kalksın. Ancak inşaat projesine aykırı yapılmış ise işte bu halde ihtilafın çözümü inşaatı projesine uygun hale getirmekle mümkündür.

Haberin Devamı

İflas masası nerede?

Bir fabrikada çalışıyorduk iflas etti, bizim haklarımızı vermediler. Bir kısmımız beş yıllık bir kısmımız on yıllık çalışanız, hakkımızı nasıl alacağız? H.C.

Ekonominin çok iyi gittiği, kalkınmanın hızlandığı, krizin teğet geçtiği şu güzelim ülkemizde bana gelen mektuplardaki iflas ve iş yeri kapatmaları ne kadar hal-i refahta olduğumuz gösteriyor. Acaba diyorum bu kadar güllük gülistanlık bir ortamda bu çalışanlar mı işi bozuyor ne dersiniz? Her ne ise bu bozgunculara yine de ben yanıt vereyim. Şayet işyeri gerçekten iflas etti ise; gerçekten iflas demek mahkeme kararı ile iflasına karar vermek demek. Bu halde işçiler alacakları için iflas masasına alacak kaydı yaptıracak. Tasfiye sırasında paralarını alacak. Ancak halk arasında işyerini kapatmak için de iflas etti sözü kullanıldığından hukuki tabiri bu olmamakla birlikte işyeri kapandı ise iflas masası olmayacağından iş mahkemesinde dava açmak gerekir. Şayet iflas, mahkeme kararı ile oldu ise yani yasal iflas ise iflas masası nerede? Masa işyerinin bulunduğu yerdeki adliyede iflas müdürlüğünde. Bu adliyeye gidin gösterirler.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder