Tamer Heper Taşma var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Taşma var mı?

Müstakil evimize çatı tadilatı yaptıracağız. Yan komşumuz ‘benim tarafıma 10 santimden fazlasına izin vermem’ diyor. Komşunun evi bizden sonra inşaa edildi ve kot olarak bizden daha aşağıda kalıyor. Biz çatımızı orijinal ölçülerinde yaptırmak istiyoruz. Bu konuda kanun ne diyor? l H.B.

***

Okuyucumun durumu, mahallinde inceleme yapmayı gerektiriyor. Şöyle ki: Bitişik iki bina var. Bunlar yasal olarak kendi parselleri içinde yapılmış olması gereken binalar. Okuyucumun binası kendi parsel sınırına kadar inşa edilebilir, keza komşununki de öyle (Bazı hallerde iki bina arasında belli bir mesafe bırakılması gerekir ama bazen de birbirine yapışık inşaat mümkün).

Haberin Devamı

Ancak anlatımdan çıkan, okuyucumun binasında komşu parsele taşma var. Şayet gerçekten anladığım gibi komşuya bir taşma varsa, komşunun kendi parseline müdahaleye izin verme mecburiyeti yok. Dolayısıyla okuyucum ancak kendi parseli içinde kalan alanlarda yenileme yapabilecek. Okuyucumun ifadesine göre komşunun binası sonradan yapılmış.

Bu nedenle komşunun okuyucumun parseline bir müdahalesi olabileceği ihtimalini değerlendirmiyorum. Benim önerim, öncelikle parsel sınırlarının belirlenmesi, ondan sonra komşu parsele taşma var mı yok mu netleşmesi. Taşma yok ise onarımı rahatlıkla yapılabilecektir. Taşma varsa kendi sınırına çekilecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder