Tamer Heper Tek başınıza yapabilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Tek başınıza yapabilirsiniz

Haberin Devamı

Oturduğum daire komşum, daire sahibi ve eski eşya alım satımı yapıyor. Eşyasının bir kısmı depolara sığmadığı için benim evimin balkonunun önüne koyduğu gibi eski eşya taşımada kullandığı bir arabası da ön cephedeki penceremin önünde duruyor. İçinde sokak kedileri ve köpekler yatıyor. Hatta bir ara bir insanın yattığını bile görmüşler. Bunlardan kurtulmak istiyorum ama tüm binadan imza toplanması gerektiğini söylemişler. Bunu da toplama imkanı yok. Başka önlem alamaz mıyım? ● H.A.

Ön cephedeki arabada kedi-köpek yatıyor dediğinizde benim en hassas noktama temas etmiş oluyorsunuz. Neredeyse, “Bırakın hayvanlar rahat etsin, hatta bir de minder koyun” diyecek oldum ama vazgeçtim, zira hissi davrandım. Tabii yukarıdaki giriş hukuki değil, hatta içinde biraz da latife var.

★ ★ ★ ★ ★

Şimdi, sizin bu görüntüden ve hatta toz topraktan kurtarmak için bütün kat maliklerinden imza toplamanıza gerek yok. Bu aklı kim verdi o da ayrı bir soru. Böyle durumlarda mahkemeye başvurup, bu tür müdahalelerin önlenmesini istemek mümkün. Bu husus Kat Mülkiyeti Mevzuatını ilgilendiren bir durum. Bu nedenle sulh hukuk mahkemesinden bu müdahalenin önlenmesini talep edebilersiniz. Mahallinde keşif yapılabilir, tanık dinlenebilir ve neticede bu tür bir müdahalenin önlenmesine karar verilir. Bu hukuki bir yoldur. Dava süreci bir miktar zaman alır ama sonuca varılır.

★ ★ ★ ★ ★

Bir de dava açmadan önce bu vatandaşa noterden gönderilecek bir ihtarname ile bu davranışına son verilmesinin istenmesini önerebilirim. Bu bir mecburiyet değil. Ancak bir ihtimal sonuç alınırsa dava safhası gibi hem masrafı hem de zaman kaybını önlemiş olabilirsiniz. Yukarıda önerdiğim hiçbir girişim için tüm bağımsız bölüm maliklerinin izni veya imzası gerekmez. Bütün bunları tek başınıza yapabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder