Tamer Heper Toplantınızı yapın
HABERİ PAYLAŞ

Toplantınızı yapın

Haberin Devamı

2011’de bir daire satın aldım. Eve girdiğimden bu yana bana yönetimle ilgili bir bilgi gelmeyince merak ettim araştırdım, bizim binada hiç yönetim oluşmamış. Tapudan yönetim planını aldım, şimdi yönetimi kurmak istiyorum. Bir karar defteri aldım, bundan sonra ne yapmalıyım? E.K.

Önce bilmem gereken binanız kaç daire? Şayet sekiz daireden daha az ise yönetici seçme mecburiyeti yok. Bu halde yönetim planında öngörülmüş ise yönetici seçilir. Şayet sekiz ve daha fazla daire varsa yönetici olmak zorunda. Elinizde yönetim planı olduğuna göre bu gözle bakın. Şayet yönetici olacak ise burada hassas bir nokta var:

[[HAFTAYA]]

Yönetici seçimi. Yönetici kat malikleri kurulunda seçilir. İyi ama sizde kat malikleri kurulu da hiç toplanmamış. O halde kat maliklerini toplamak lazım. Kat maliklerini toplantıya şunlar çağırabilir: Yönetici, denetçi, kat maliklerinin üçte biri. Sizde yönetici ve denetçi yok. O halde toplantıya çağıracak bir tek kat maliklerinin üçte biri kalıyor. Komşularınızla bu iş için görüşün. Kat maliklerinin üçte birini toplantıya çağrı için ikna edin.

Kat maliklerini, yönetici seçimi gündem maddesi ile toplantıya çağırın. Toplantıda yönetici seçimi için sayı ve arsa payı çoğunluğu lazım. Yöneticiyi yine de seçemezseniz, yönetici tayinini mahkemeden isteyin. Artık bir kerre yönetici ve denetçi seçildikten sonra bu iş rayına oturur. Asıl zor olanı ilk toplantı ve ilk seçimdir. Sizin en büyük avantajınız elinizde yönetim planının bulunuyor olmasıdır. Şunu bilin ki büyük bir yüzde oranı ile binalarda, yöneticilerde ve kat maliklerinin elinde yönetim planı bulunmuyor. Oysa binanın anayasası durumunda olan yönetim planının elde bulunması şart. Elinde bulunmayanlar bunu tapu dairesinden temin edebilirler, etmelidirler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder