Tamer Heper Toplu taşımada 21 Haziran beklentisi
HABERİ PAYLAŞ

Toplu taşımada 21 Haziran beklentisi

5 Haziran 2021 tarihli yazımda, 65 yaş üstü için genel kurallara tabi olmak kaydıyla sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı, buna paralel olarak da toplu taşıma araçlarına binme serbestisinin gelmiş olabileceği tahmini vardı. Ancak sonrasında İçişleri Bakanlığı açıklaması yayımlandı. Yazımın hazırlanmasından sonra yayımlanan ‘İçişleri Bakanlığı Normalleşme Tedbirleri Genel Tebliği’ne göre; ‘sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.’

Haberin Devamı

***

Eyvah sevgili yaşıtlarım (veya kardeşlerim) İstanbul Beylikdüzü’nden, Kartal’a gitmek isterseniz, Karaköy’e kadar yürürsünüz ama karşıya yürüyerek nasıl geçeceksiniz, yanıtı bende yok. İlk açıklamadaki tahminim İçişleri Bakanlığı genel tebliği ile bu yönde açıklık kazanınca son durumu açıklama ihtiyacı duymuş bulunuyorum. Şimdi ayın 21’ini bekleyeceğiz.

ŞARTLARI VARSA KAZANIRSINIZ

Bir kamu kuruluşu ile istimlak davamız sürmekte. Şu anda Danıştay’a yansımış durumda. Kamu kurumu karşısında kazanma ihtimalim nedir? l E.G.

Okuyucuma galiba en kısa yanıtım olacak. Gerek adliye mahkemelerinde ve gerekse idare mahkemelerinde bir tarafın kamu kurumu olması, ‘mutlaka davayı kazanacak’ anlamına gelmez. Kamulaştırma davalarında vatandaşın yasal başvuru hakkı varsa ve davalar da süresinde açılmış ise kazanmamak için hiçbir neden yok. Şartlar varsa elbette lehinize karar çıkacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder