Tamer Heper Türkiye 'Yeşil kalkınmaya' liderlik edecek
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye 'Yeşil kalkınmaya' liderlik edecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İskoçya Glasgow’da düzenlenen Birleşmiş Milletler’in iklim ile ilgili konferasında; Türkiye’nin başlatığı ‘yeşil kalkınma devrimi’nin yanı sıra ‘sıfır atık’, ‘iklim değişikliği ile mücadele’, ‘iklim değişikliğine uyum’, ‘düşük karbon emisyonu’ konularını anlattı. Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Kurum, Türkiye’nin tüm dünyanın da içinde bulunduğu ‘yeşil kalkınma dönemine’ girdiğini belirterek, yeşil kalkınma devrimi kapsamında liderlik eden bir ülke olmak üzere çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

BÜYÜKADA’YI TEMİZLEDİLER

Sabancı Holding, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda iştiraklerinde çalışan gönüllülerin katılımıyla ‘Sabancı Cumhuriyet Seferberliği’ başlatmıştı. 10 Kasım’da sona erecek seferberlik kapsamında okul yenileme, biyoçeşitliliğe destek, fidan dikimi, toprak canlandırma ve çevre temizliği başlıkları altında 11 şehirde etkinlikler yapılıyor.

Türkiye Yeşil kalkınmaya liderlik edecek

Bu çerçevede Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğiyle, Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu ve 400 gönüllünün katılımıyla İstanbul Büyükada’da çevre temizliği gerçekleştirdi. Kutay Kartallıoğlu, “CarrefourSA olarak sürdürülebilir bir yaşam istiyoruz. Doğa ve çevre için doğrusunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder