Tamer Heper Umarım adresindedir
HABERİ PAYLAŞ

Umarım adresindedir

Haberin Devamı

İzmir’de ikamet ediyorum ve mütercimlik yapıyorum. İstanbul’da bir dergiye tercüme yaptım. Bugüne karar ücretimi aldım. Ancak son aylarda param gönderilmez oldu, aradığımda ne cep telefonlarına ulaşıyorum ne de sabit telefonlarına. Ne yapmamı önerirsiniz? M.Ö.

Yapmanız gereken şeyi söyleyeceğim ama size pek yarar sağlamayacakmış gibi de bir his taşıyorum. Yapacağınız şey bu firmaya noterden bir ihtarname göndermek ve alacağınızı talep etmek. Ödenmemesi halinde de ticari faizi ile talep edileceğini bildirmek.

[[HAFTAYA]]

Bu ihtarname karşı tarafa gönderilir, sonra noterden takip edersiniz ellerine geçmiş mi geçmemiş mi? Ellerine geçti ise noter ihtarın bir nüshasının arkasına tebliğ şerhi yazar yani bu ihtarname …. tarihte karşı tarafa tebliğ olunmuştur der. Verdiğiniz süre geçtiğinde de icra takibi yapar alacağınızı talep edersiniz. İşte burada asıl masal ihtarın tebliğ edilip edilmediği icra takibi yaptığınızda ödeme emrinin tebliğ olunup olunamayacağıdır. Tebliğ olunamıyor ise yukarıda içime doğan hadise gerçekleşmiş demektir yani işyerinin kapısına kilit vurulup çekip gidilmiş olma ihtimali kuvvetlidir. Bu halde yapacağınız masraf yanınızda kâr kalır, alacağınız alınamama noktasına gelir. Ancak tebligatlar o adrese yapılabiliyor ise icra müdürlüğü vasıtası ile haciz yaptırıp alacağınızı faizi ile birlikte alabilirsiniz. Tahsili için de başkaca bir yolunuz yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder