Tamer Heper Uygulama çok
HABERİ PAYLAŞ

Uygulama çok

Anneme vefat eden babamdan maaş bağlanmıştı. Sonra ablam vefat etti ve ondan da maaş bağlandı. O tarihlerde “İki yerden maaş bağlanabilir mi?” diye sorduğumuzda, yaşanan sistemde bunun mümkün olduğu söylendi ve maaş bağlandı. Ama şimdi annemin maaşı kesildi. Nedenini bildiren yok. Hâlâ nedenini bilmiyoruz. Bu durumda ne yapabiliriz?

● E.İ.

★ ★ ★ ★ ★

Bazı hallerde bir kimseye iki maaş bağlanabilir, bazı hallerde bağlanamaz. SGK içinde birleşmiş halde bulunan Bağkur, Emekli Sandığı ve SSK’nın bazı uygulamalarında iki maaş bağlanması mümkün, bazılarında mümkün değil. Bu kombinasyonu tam olarak yazmak uzun ancak bu kadarını söyleyeyim. Okuyucumun annesi için iki maaş bağlanmasının mümkün olduğu söylendiğine göre demek ki yasal engel yok.

Haberin Devamı

Zaten son aylara kadar ödeme yapılmış olması bunu gösteriyor. Peki şimdi niye kesildi? Bu sadece okuyucumun başına gelen bir şey değil. Birçok emeklinin de başında. Böyle bir durumda iş mahkemesinde dava açıyoruz. Ancak biliyonsunuz, yeni uygulamaya göre önce arabulucuya başvuruluyor. Uzlaşma olmazsa da iş mahkemesinde dava açılıyor.

★ ★ ★ ★ ★

Hatta bir şey daha söyleyeyim. Bu konuda bazı davaları da takip ettim. Halen Yargıtay’da olan davada vatandaş lehine karar çıktı. Herhangi bir nedenle bir emeklinin bu şekilde mağdur edilmesini vicdan asla kabul etmiyor ama gerekçesiz olarak bir miktar kesinti yapılması yaygın. Bazılarının da sizde olduğu gibi tamamen kesildiği görülüyor.

Buna neden başvuruluyor henüz net olarak bilemiyorum ama bu bir gerçek. Bu olayda önce arabulucuya başvuru ve sonrasında iş mahkemesinde dava yolu görünüyor. Ben bu yolu tatbik etmenizi öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder