Tamer Heper Vergi kaçakçılığı
HABERİ PAYLAŞ

Vergi kaçakçılığı

Bir engelli aracı satın almak istedim. Bir bayi ile anlaştım. Fiyat 108 bin liraydı. Kabul ettim. Teslim almaya gittiğimde fiyat 120 bin liraya çıkmıştı. Neticede bunu da kabul ettim. Bir şart daha ileri sürüldü. 85 bin lirasının banka hesabına yatırılması gerisinin elden ödenmesi istenildi.

Buna bir mana veremedim ama bedensel engelli olduğum ve araca ihtiyacım olduğu için bunu da kabul ettim. Ancak bana elden alınan para için hiçbir belge vermediler. 110 bin 330 liralık da fatura tanzim ettiler. Bu konu için savcılığa şikayette bulundum ama bazı danıştıklarım ‘bundan bir şey çıkmaz’ dediler. Bu suç değil mi? l İ.K.

Haberin Devamı

***

Okuyucum olayı anlatmış ama sonuçta aracın kendisine teslim edilip edilmediğinden söz etmemiş. Araç kendisine bu şartlarla teslim edildiyse evet ortada suç var ama teslim edilmediyse bu defa yine suç var ama farklı bir suç. Dolayısıyla neticeyi bilmeden ‘size karşı şu suç işlenmiştir’ diyemiyorum. Ancak anlatılan olay herhalde yargılamayı gerektirecektir.

En azından vergi kaçırma hadisesi var veya faturada gösterilen rakamdan fazla para alınması nedeniyle mesela dolandırılma olayı söz konusu olacaktır. Elden alınan farklar inkar edilebilir ama ceza mevzuatında buna benzer olaylar tanıkla ispatlanabilir. Hukuk davalarında bu kadar büyük rakamlar tanıkla ispatlanmaz ama ceza yargılamasında bu mümkündür. Dolayısıyla okuyucum savcılığa başvurduğu hususunu ve olayı detayı ile anlattığını ifade ettiğine göre bu hususta bir tahkikat başlayacaktır, tahmin ederim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder