Tamer Heper Verilen bilgi yanlış
HABERİ PAYLAŞ

Verilen bilgi yanlış

Haberin Devamı

Kiracım kiraları aksatıyor. Evimi kiralayan emlakçı “Noterden ihtarname gönder” dedi. Ancak ihtarnameden sonra da yine aksatmaya başladı. Emlakçım, üst üste iki ay ihtar çekilmezse tahliyesi konusunda bir şey yapamayacağımı söyledi. İki kirayı üst üste geciktirmesini beklemek zorunda mıyım? Başka yol yok mu? ● L.B.

Ben kira sözleşmelerinde “Kiracı üst üste iki kira bedelini ödemediği hallerde bu tahliye nedenidir” cümlesine çok rastlıyorum. Bu inanış nereden geldiyse yayılmış ve işte size bu söyleniyor. Oysa bu doğru değil.

Zira kiracının kirasını ödememesi durumunda kiralayan kiracıya ihtarname göndererek kendisine 30 gün süre verir. 30 gün sonunda kira yine ödenmemiş ise bu tahliye nedenidir ve tahliye davası açma imkanı tanır. Kiracı bir ihtardan sonra 30 gün içinde kirayı öderse tahliye nedeni doğmamış olur.

★ ★ ★ ★

Ancak herhangi bir ay yine geciktirir ve ikinci ihtara neden olursa bu iki haklı ihtar yine tahliye nedenidir. Bu iki ihtarın birbirini takip eden iki ay için olması gerekmez. Farklı aylar olabilir. Bazı asılsız şeyler meslek gurupları içinde böyle yayılıyor ve vatandaş yanlış yönlendiriliyor.

Önemli bir emlak kuruluşumuz kendi elemanları için seminerler düzenliyor. Türkiye’nin her tarafından bu seminerlere elemanlarını çağırıyor ve emlakla ilgili konuları detaylı olarak işliyorlar.

Bu çok olumlu bir davranış. Benim tavsiyem bu seminerlerin izlenmesidir. Meslek grubu için çok yararlı oluyor. Ben de bu seminerlerde gayrimenkullerin hukuki durumunu anlatıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder