Tamer Heper Yanlış değil ama eksik
HABERİ PAYLAŞ

Yanlış değil ama eksik

Haberin Devamı

Emekli biri olarak 2008’den 2013’e kadar bir işte çalıştım, gece bekçisiydim. Haziran ayında işe gittiğimde işten çıkarıldığımı söylediler. Haklarımı birkaç gün sonra vereceklerini söylediler ama bugüne kadar bir kuruş alamadım. Sigortaya 2011’de bildirilmişim. Devamlı mesai yaptım, izin vermediler beş senede sadece 15 gün izin kullandım. Son maaşım 850 TL’ydi. Bu durumu SGK’ya ve Alo 170’e bildirdim. Yaptıklarımda bir hata var mı? A.D.

Doğrusu hata yok ama eksik var. Gerek SGK’ya ve gerekse Alo 170’e bildirimde bulunmak sizin işinizi görmez. Sizin işinizi mahkemeler görür. Onun için siz bulunduğunuz yerdeki iş mahkemesine başvuracaksınız. Bilmiyorum kaç defa tekrar ettim ama bir kere daha tekrarlamakta ne zarar var ki? Evet bulunduğunuz yerdeki iş mahkemesine başvurarak beş yıllık çalışma karşılığı olan kıdem tazminatı, iki aylık ücret kadar ihbar tazminatı, yaptığınız fazla mesailerin karşılığı mesai ücretini, kullanmadığınız izinlerin parasını talep edeceksiniz. Bunlar için ayrıca faiz de talep edeceksiniz. Kıdem tazminatı için faiz, en yüksek mevduata verilen faiz olacak.

[[HAFTAYA]]

Bu davayı siz açabilir ve takip edebilirsiniz ama benim önerim bu konuda bir meslektaşımla işbirliği yapmanızdır. Bu davalar öyle çabucak sonuçlanmıyor. Tanıklar dinleniyor, bilirkişi incelemesi yapılıyor. Gerektiğinde taraflar itiraz ediyor, yeniden bilirkişi incelemesi yapılıyor. Dolayısı ile bir hukuki mücadele şeklinde sürüyor. İşte bu işlemlerde bir eksik veya yanlışa meydan vermemek için bir meslektaşımla işbirliğini önerdim. Bu davayı açmazsanız sizin haklarınız size öyle altın tepsi içinde sunulmaz, yani bugüne kadar yaptıklarınızda bir yanlış yok ama eksik var deyişimin nedeni budur. Dava kazanılır ama işiniz davayı kazanmakla da bitmez bu defa verilen kararın icra safhası vardır. Yani biraz zamana ihtiyacınız olacak. Bu nedenle işlemlere bir an evvel başlamakta yarar vardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder